Ben jij op zoek naar een uitdagende bijbaan in de sector ICT: Design - Vormgeving in Amsterdam?

Op Studentenvacature.nl komen er regelmatig nieuwe vacatures online voor (bij)banen in de sector ICT: Design - Vormgeving. Bijna ieder bedrijf heeft wel iemand nodig die kennis heeft van (grafische) vormgeving. Bijvoorbeeld om promotiemateriaal, plaatjes voor de website of content voor social media te creëren.

 

Mogelijkheden

Functies binnen de sector ICT: Design - Vormgeving zijn onder andere:

  • (Algemeen) ontwerper: je houdt je bezig met allerlei soorten vormgeving, bijvoorbeeld op het gebied van social media. Bijna alle bedrijven staan tegenwoordig wel op social media en die pagina's moeten ook vormgegeven worden. Als een bedrijf een leuk bericht plaatst dan moet daar ook een leuk grafisch element bij zitten.
  • User experience designer: je onderzoekt de gebruikerservaring van een product (bijvoorbeeld een website) en voert vervolgens verbeteringen door om de user experience te verbeteren.
  • Website designer: je houdt je voornamelijk bezig met het ontwerpen van een website. Veel website designers dienen ook kennis te hebben van programmeertalen.

 

Opleiding en eigenschappen

Een opleiding die aansluit op de sector ICT: Design - Vormgeving is altijd een pre. Met een opleiding aan een grafisch lyceum, een ICT opleiding of een  communicatie opleiding heb jij een groot voordeel. De gevraagde kennis verschilt per functie. Sommige bedrijven willen een website designer met kennis van programmeren en sommige bedrijven willen puur en alleen een website ontwerper.

Heb jij geen aansluitende opleiding gedaan maar heb je wel de kennis en aantoonbare ervaring? Dan kun je ook solliciteren op onze vacatures. Het is dan belangrijk dat je een goed portfolio hebt zodat de recruiter kan zien welk niveau je hebt. Eigenschappen die belangrijk zijn als vormgever zijn creativiteit, proactiviteit en kunnen werken in teamverband.

 

Solliciteer!

De extra werkervaring die je opdoet tijdens een bijbaan kan belangrijk zijn bij het zoeken van een nieuwe baan na je studie. Bovendien kom je in contact met mensen uit de industrie en verdien je een extra zakcentje.

Dus, ben je op zoek naar een leuke bijbaan in Amsterdam als designer of vormgever? Solliciteer dan vandaag op een van bovenstaande vacatures en wie weet word jij uitgenodigd voor een gesprek!