12 vacature(s) gevonden Zwolle electrotechnisch - electronica

Bijbanen in de sector elektronica in Zwolle zijn erg specifiek en daarom voornamelijk beschikbaar voor studenten met de juiste studieachtergrond of relevante werkervaring. Bij elektronica kun je denken aan technische bijbanen, maar ook bijbanen die een raakvlak met deze sector hebben.

Soorten bijbanen in de sector electrotechnisch en electronica

  1. Electronica monteur. Voor deze functie is specifieke kennis of een vooropleiding vereist, doordat er veel technische aspecten bij komen kijken. Er is niet vaak een bijbaan als electronica monteur beschikbaar, omdat deze functie vaak op fulltime basis is.
  2. Verkoper electronica. Een baan waar meer kandidaten voor in aanmerking komen is die van verkoper electronica. Hiervoor is het wel van belang dat jij aantoonbare affiniteit hebt met electronica en lichte verkoopervaring hebt.
  3. Sales electronica. Ook deze functie is toegankelijk voor meer kandidaten dan de specifieke functie als electronica monteur. In deze functie kun je bijvoorbeeld telefonische sales doen waarbij je electronica verkoopt aan klanten of je komt te werken voor een groot electronica merk die je gaat verkopen aan winkels.

Je kunt dus verschillende kanten op in de sector electronica doordat het niet alleen technisch is. Electronica moet ook verkocht worden, waardoor je ook als commercieel persoon in aanmerking komt om in deze sector te werken.

Eigenschappen, competenties en opleiding

Voor een functie als electronica monteur is het in veel gevallen een vereiste om een vooropleiding zoals Electronica monteur op MBO niveau te hebben afgerond. De eigenschappen voor een monteur bestaan onder andere uit technisch inzicht, harde werker en groepswerker. Als je op zoek bent naar de sales kant van electronica moet je over andere eigenschappen bezitten om in aanmerking te komen voor een dergelijk bijbaan. Met name commercieel, communicatief vaardig, affiniteit met electronica en doelgericht zijn eigenschappen die van belang zijn bij de sales kant van electronica. Een specifieke opleiding is in principe niet noodzakelijk, wel wordt er vaak enige werkervaring gevraagd als je in een callcenter gaat werken voor een electronica bedrijf. En uiteraard is aantoonbare affiniteit met electronica een pre, doordat je zelf dan waarschijnlijk al enige kennis van de producten hebt die jij aan gaat prijzen.

Als jij een bijbaan in de sector electronica in Zwolle zoekt, kom je op Studentenvacature zeker geschikte vacatures tegen. Deze vacatures kunnen heel specifiek zijn en vakinhoudelijke kennis vragen, maar ze kunnen ook een raakvlak met electronica hebben.