Een bijbaan in de ICT, lijkt jou dat wat? De ICT sector is een brede sector. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen de ICT. StudentenVacature.nl heeft een breed aanbod aan vacatures. Bijbanen die binnen de ICT: Hardware - Netwerken - Systeembeheer in Zwolle vallen zijn: software tester en parttime systeembeheerder.

Als software tester ga je:

• Toegewezen software testen op fouten
• De gebruikerservaring onderzoeken en in kaart brengen

Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het testen van een website. Enige ervaring met webdesign is dus wel een pré.

Competenties die goed van pas komen zijn kennis over software, webdesign en user experience design. Daarnaast is het belangrijk dat je analytisch sterk bent en probleemoplossend denkt.

Als parttime systeembeheerder ga je:

• Hardware en software up to date houden
• Back-ups maken van het systeem
• Het netwerk beveiligen

Competenties die je nodig hebt om een functie als systeembeheerder goed uit te voeren zijn: veel kennis over hardware, software en netwerksystemen. Daarbij is het belangrijk dat je iemand bent die in oplossingen denkt en zich proactief opstelt.

Een ICT opleiding zoals MBO ICT Beheerder of HBO Technische Informatica is een grote pré. Heb je ondanks dat je geen opleiding in de ICT doet wel genoeg kennis en kwaliteiten om een bijbaan te kunnen doen in deze sector dan kun je alsnog solliciteren. Het is dan belangrijk dat je kunt aantonen door middel van werkervaring in het verleden dat je geschikt bent voor de functie.

Een bijbaan als software tester of parttime systeembeheerder staan goed op je CV en kunnen je later helpen aan een baan na je studie. De ervaring die je opdoet als software tester kunnen ook helpen bij je eigen producten later. Ga je later bijvoorbeeld een website of applicatie maken dan weet jij goed waar je op moet letten. Als je als bijbaan systeembeheerder bent kun je die kennis later ook meenemen als je fulltime systeembeheerder bent of een functie in de richting van ICT en techniek.

Dus ben je op zoek naar een leuke bijbaan in de ICT: Hardware - Netwerken - Systeembeheer sector in Zwolle kijk dan op StudentenVacature.nl voor een breed aanbod.