Op zoek naar een leuke stageplaats in Utrecht?

De Artistiek - Creatief - Ambachtelijk sector in Utrecht is een leuke en uitdagende sector om stage te lopen. Het is een erg brede sector met veel mogelijkheden. Je hoeft niet per se een specifieke opleiding te doen om binnen deze sector te kunnen stage lopen.

De meeste stageplaatsen vragen aan studenten binnen deze sector om een kunstopleiding. Het belangrijkste is dat je affiniteit hebt met de Artistiek - Creatief - Ambachtelijk sector.
Je kunt stage lopen bij een museum of bijvoorbeeld bij een toneelgezelschap. De mogelijkheden zijn heel erg breed en daarom is het belangrijk dat je goed van te voren voor ogen hebt bij wat voor bedrijf of organisatie je wilt stage lopen.

Het niveau van de meeste stageplaatsen is MBO, HBO en WO. Als je een stageplaats ziet die voor een HBO student is maar je doet MBO dan kun je alsnog erop solliciteren. Het is dan belangrijk dat je laat zien waarom jij ondanks dat je geen HBO student bent geschikt bent voor de stageplaats.

De werkzaamheden die je uitvoert zullen met kunst te maken hebben dus het is wel belangrijk dat je enige interesse hebt in kunst en ambachtelijk werk.

Spreekt dit jou aan en zoek jij een stageplaats in Utrecht? Schrijf je in op StudentenVacature en bekijk het aanbod!