Op zoek naar een leuke vakantiebaan in de sector Juridisch – Bestuurlijk in Amsterdam?

Bij StudentenVacature.nl hebben we af en toe leuke vacatures in de sector Juridisch - Bestuurlijk in Amsterdam. Voor deze vacatures komen met name studenten in aanmerking die een juridische opleiding volgen. Af en toe zijn er ook vacatures in deze sector beschikbaar, waarvoor het hebben van juridische kennis minder van belang is.

 

Werkzaamheden

Bij vakantiewerk in deze sector kun je bijvoorbeeld denken aan de functies van:

  • Juridisch medewerker - Jij verzorgt de juridische en administratieve ondersteuning binnen een bepaald rechtsgebied. Daarnaast zorg je voor het afwikkelen van relatief eenvoudige en gestandaardiseerde zaken. Bovendien behandel je verschillende juridische procedures. Af en toe ondersteun je advocaten bij administratieve werkzaamheden.
  • Secretarieel medewerker - Jij houdt je bezig met ondersteunende werkzaamheden. Zo houd je bijvoorbeeld agenda's bij, en beheer je de telefoon en mailboxen. Soms notuleer je of organiseer je bijeenkomsten of vergaderingen.
  • Receptioniste met licht administratieve taken bij een advocatenkantoor - Jij ontvangt klanten en gasten van een bedrijf. Daarnaast voer jij in de meeste gevallen enkele licht administratieve taken uit.

 

Voor al deze functies is het belangrijk dat je communicatief sterk bent, en nauwkeurig te werk gaat.

 

Opleiding

Voor veel functies wordt er gevraagd  om minimaal een mbo niveau 4 diploma, gericht op Administratief-Juridisch, of Rechten. Ook met een MER-diploma kom je vaak in aanmerking voor functies in de sector Juridisch - Bestuurlijk. Voor sommige functies wordt er gevraagd naar hbo of wo werk- en denkniveau. Daarnaast heb je in veel gevallen kennis nodig van de wet- en regelgeving. Niet alle studenten zullen dus aan de slag kunnen in deze sector.

 

Schrijf je nu in!

Als je gaat werken in de sector Juridisch - Bestuurlijk, krijg je de kans om de theorie die je tijdens je opleiding leert toe te passen in de praktijk. Dit staat ontzettend goed op jouw cv! Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in op StudentenVacature.nl, bekijk de vacatures in Amsterdam en solliciteer direct! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Wie weet ga jij binnenkort wel aan de slag met een vakantiebaan in de sector Juridisch - Bestuurlijk!