De administratie branche is een dynamische branche waarbij je snel moet kunnen schakelen. Ook ben je echt een spin in het web, je moet namelijk allemaal taken tegelijk kunnen uitvoeren. Zie jij dit als een uitdaging en ben jij geschikt voor deze branche?

 Check hier of jij in de administratie branche past

Competenties

Er zijn verscheidene competenties die je nodig hebt voor een baan in de administratie branche. In deze branche moet je echt een duizendpoot zijn, want je hebt veel taken te verrichten. Mocht je enkele competenties niet bezitten, dan leer je dat vanzelf wel tijdens het werken. Een aantal competenties die van belang zijn:

– nauwkeurigheid: er wordt van je verwacht dat je gestructureerd en secuur te werk gaat.
– analytisch inzicht: je moet hoofd- en bijzaken vaak binnen een korte periode goed kunnen scheiden.
– zelfstandigheid: meestal werk je alleen en moet je dan zelfstandig beslissingen kunnen maken.
– stressbestendig: vaak werk je onder grote druk en moet je verschillende taken tegelijk uitvoeren.
– sociaal: je staat veel in contact met mensen dus is het handig als je goed met mensen om kunt gaan.
– oplossingsgericht: bij lastige vraagstukken moet je creatief genoeg zijn voor een passende oplossing.

  

Opleiding

Er wordt veel gevraagd naar administratieve medewerkers, aangezien elk bedrijf wel administratieve taken te verrichten heeft. Hierdoor kun je eigenlijk altijd wel aan de slag in deze branche. Om als administratief medewerker aan de slag te gaan wordt er van je verwacht dat je een opleiding hebt gevolgd. Hier zijn diverse opleidingen voor te volgen, zowel op mbo- als hbo niveau. Ook worden deze opleidingen aangeboden in de vorm van een kort traject. Sommige bedrijven geven zelf ook cursussen en trainingen.

Ervaring

Voor de meeste functies wordt een vooropleiding of ervaring gevraagd. Mocht jij geen opleiding hebben gevolgd en geen ervaring, maar wil jij wel werken in de administratieve branche? Zorg er dan voor dat je kunt laten zien dat jij de juiste eigenschappen hebt. Als je net in de administratie start zul je waarschijnlijk nog niet veel ervaring hebben. Een startersfunctie binnen deze branche is dan ook een goede manier om ervaring op te doen. Deze neem je de rest van je loopbaan mee en staat bovendien uitstekend op je cv.

Meer informatie over de administratie branche kun je hier vinden, op deze pagina vind je ook de meest gestelde vragen.