Langzaam verandert de rol van de administratief medewerker, dit vooral dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste tijd. Hierdoor zullen veel taken van de administratief medewerker nog overbodig zijn. Welke werkzaamheden verricht je dan nog zelf en welke worden volledig automatisch uitgevoerd? Vele vragen zich dan ook af of je met een baan in de administratie nog wel bestaanszekerheid hebt?

 

De toekomst van de administratief medewerker

 

 

Automatisering

De grote vraag die er in de administratie branche rijst: gaat robotisering en automatisering de rol van administratief medewerkers overnemen? Momenteel is deze automatisering vooral nog aanwezig om te assisteren. De voorspelling is dat in de toekomst de administratief medewerker vrijwel volledig wordt overgenomen. Maar niet alles is te automatiseren. Er zullen altijd administratief medewerkers nodig zijn voor het adviseren van klanten en controleren van gegevens.

 

Verandering rol administratief medewerker

Het is niet precies te zeggen wat het takenpakket van deze medewerkers gaat worden. Dit kan namelijk ook erg verschillen per bedrijf en functie. Om als administratief medewerker aan de slag te gaan heb je een aantal basisvaardigheden nodig. In de huidige tijd dien je als administratief medewerker daarnaast ook nog andere vaardigheden te hebben. Je komt er niet mee weg als je alleen het basispakket van Microsoft Office kent, zoals Powerpoint, Word en Excel. Alles wordt technischer en gaat veranderen richting digitaal. Hier moet je dan ook goed mee om kunnen gaan.

 

Voordelen

Dankzij automatisering kunnen routinematige handelingen worden overgenomen en sneller worden uitgevoerd. Het zorgt ervoor dat het bedrijfsproces efficiënter kan worden ingevuld. Steeds meer kan de klant zijn eigen taken uitvoeren en laten ze dit niet langer meer door een bedrijf uitvoeren. Dit bespaart de administratief medewerkers ontzettend veel tijd, wat ze weer in andere dingen kunnen steken. Ook zal er altijd behoefte blijven aan het contact met echte mensen.

 

Nadelen

Steeds meer taken zullen worden overgenomen door computers en klanten zelf. Hierdoor zal het aantal administratief medewerkers enorm afnemen en zullen zij een andere baan moeten zoeken. Het nadeel van een robot is dat die eventuele fouten niet snel zal herkennen en herstellen.

 

Hoe deze branche zich in de toekomst zal ontwikkelen weten we niet. We kunnen dit alleen maar afwachten.