Ben jij mogelijk geïnteresseerd in een functie in de administratieve wereld? Of twijfel jij en wil je graag weten wat je werkzaamheden zijn? Wij laten hier een administratief medewerker aan het woord, zij beschrijft hieronder haar werkdag bij het communicatiebureau waar ze werkt. Onthoud wel dat geen enkele dag hetzelfde is en dat je hiermee meer een globaal beeld krijgt.

 

Een administratief medewerker aan het woord

 

 

Een dag uit het leven

De dag begin je door koffie te halen, dit ga je absoluut nodig hebben aangezien je daar later niet snel de kans voor krijgt. Eenmaal achter het bureau gesetteld begin ik met het checken van de mailtjes. Meteen komt er al een lijntje binnen van een collega; of ik een declaratie wil opsturen naar dat ene bedrijf. Hierbij wacht je geen moment om diegene te helpen, aangezien de collega dit vandaag nog verstuurd moet hebben. Op dat moment komt er een klant binnenwandelen, ik leg neer waar ik mee bezig was om de klant te helpen. De rest van de ochtend is lekker rustig, waardoor ik genoeg tijd heb om mails te beantwoorden.

Na de lunch wordt het ineens drukker met telefoontjes, soms heb ik wel 6 klanten in de wacht. Hierbij dien je het hoofd koel te houden om alle vragen zo goed en nauwkeurig mogelijk te woord te staan.

De middag vliegt voorbij en voor je het weet is het alweer tijd. Je zult wel helemaal gaar zijn van het vele praten en turen naar je scherm. Aan het einde van de werkdag haal ik altijd voldoening uit de gedachte dat alle taken zo goed als mogelijk zijn afgehandeld. Hierdoor zijn de klanten tevreden en mijn collega’s blij met mij.

 

Tips

Je staat constant scherp op binnenkomende telefoontjes. Het is noodzaak om geen een telefoontje te missen, want elk telefoontje is belangrijk. Daarom dien je ten alle tijden op je plek te blijven zitten, ook om eventuele gasten te begroeten en te helpen. Hoe lastig de klant ook kan zijn, je moet altijd vriendelijk blijven. Ook ligt er een hoge werkdruk en wordt er van alles van je verwacht. Hier moet je goed tegen kunnen.

 

Hopelijk heb je nu een duidelijker beeld van een functie in de administratie sector. Voor meer informatie over de administratie sector, kun je ook hier kijken.