Is het jouw droom om carrière te maken in de administratie branche en wil jij niets liever? Ben jij van plan om na jouw studie aan de slag te gaan in de administratiebranche of ben jij al begonnen in de administratieve sector? Een administratieve functie is een zeer afwisselende baan en geen dag is hetzelfde. Lees hier verder hoe jij het kunt maken in deze branche. Overigens gelden deze tips voor elke functie en branche.

 

Een carrière in de administratie sector

 

 

Opleiding

Voordat jij aan jouw carrière begint, is het bij de meeste bedrijven belangrijk dat jij een opleiding hebt gevolgd. Verschillende hogescholen en particuliere hogescholen bieden opleidingen aan om jou op te leiden tot administratief medewerker. Deze zijn te volgen in de vorm van zowel mbo- als op hbo-niveau. Sommige bedrijven bieden zelfs intern cursussen en trainingen aan.

  

Startfunctie

Als starter begin je in de meeste gevallen natuurlijk helemaal onderaan. Wellicht vind je het werk onderaan de ladder helemaal niet leuk, maar blijf altijd je einddoel in je hoofd houden. Weet waar je het voor doet. Geef aan bij jouw leidinggevende dat jij bent geïnteresseerd om door te groeien. Bij een vrijkomende vacature wordt jij dan als één van de eerste aangesproken. Mocht jij al weten naar wat voor functie jij wilt groeien, dan kun je vragen of je hier alvast wat werkzaamheden voor mag doen. Zo raak jij al gewend aan die taken en weet je of de functie echt is wat jij wilt. Als jij al een aantal jaar bij een bedrijf werkt, bouw je meer ervaring op binnen het bedrijf. Hierdoor heb je vanzelf al een streepje voor op de rest. Ook kijkt een bedrijf meestal eerst intern voor mogelijke kandidaten.

 

Toekomst administratief medewerker

Bijna alle bedrijven hebben wel een administratief medewerker in dienst. Bedenk wel goed wat de toekomst als administratief medewerker voor je gaat brengen. Dankzij de automatisering zullen een hoop banen in de administratieve wereld verdwijnen, waardoor administratief medewerkers langzaam overbodig zullen worden.

 

Leg contacten en blijf deze onderhouden, wie weet wat je hier in de toekomst nog aan zult hebben. Blijf vragen stellen en jezelf ontwikkelen, want elke dag kun je weer nieuwe dingen bijleren.