Wil jij aan de slag in de administratie branche of ben jij daar al werkzaam, maar wil jij meer bijleren? Hier zijn diverse opleidingen voor te volgen. Voor de meeste bedrijven is het gewenst als jij een opleiding voor deze branche hebt gevolgd. Vaak is het zo als jij gekwalificeerd bent, je daar dan ook meer salaris voor in ruil krijgt.

 

Opleidingen administratief medewerker

 

 

Opleidingen

Er zijn diverse opleidingen en cursussen voor de administratie branche te volgen, deze worden zowel op mbo- als op hbo niveau aangeboden. Diverse particuliere hogescholen zoals NTI, NHBO en LOI bieden korte mbo leertrajecten voor administratief medewerker aan om vanaf huis te volgen. Het ROC en Regio College bieden ook opleidingen aan tot administratief medewerker op mbo-niveau, deze duren 2 tot 3 jaar. Ook bieden zij mbo opleidingen aan voor bedrijfsadministratie. Deze opleiding wordt ook op hbo-niveau aangeboden, waaronder door sommige particuliere hogescholen zoals het LOI, maar ook door het ROC.

 

Cursus vanuit bedrijf

Sommige bedrijven geven zelf ook een cursus en bieden deze aan als je bij hun gaat werken. Soms kan dit verplicht zijn. Ook kan het zijn dat zij jou de kans geven om op kosten van het bedrijf een externe cursus te volgen. Vaak is het dan wel de bedoeling dat je zo lang mogelijk bij hun blijft werken. Voor beide partijen is dit een win-win situatie. Zo’n cursus is voor jou een voordeel, omdat je dan hoger bent geschoold. Wellicht verdien je dan ook meer of kun je een salarisopslag vragen. Het bedrijf heeft ook een voordeel als hun personeel is geschoold. Goed gekwalificeerd personeel is namelijk uiterst belangrijk voor een bedrijf. Als het bedrijf bekend staat om gekwalificeerd personeel, zal het ook sneller ander hoog opgeleid personeel aantrekken.

 

Werken zonder opleiding

Heb jij geen opleiding gevolgd voor administratief medewerker? Dan is het gunstig als jij wel al wat werkervaring hebt binnen deze branche. Heb jij een aantal van de volgende eigenschappen, dan heb je al een pre: goede sociale vaardigheden, zelfstandigheid en nauwkeurigheid. Dit is slechts een kleine greep uit de gewenste eigenschappen.

 

Hoe meer kennis, hoe beter. Uiteindelijk is kennis nog steeds macht.