Ga jij binnenkort solliciteren voor een baan in de administratieve branche? Of ben jij wellicht geïnteresseerd in een administratieve functie? Leuk! Wij helpen je alvast een eindje op weg met sollicitatietips zodat jij die baan gaat scoren.

 

Sollicitatietips voor een administratieve functie

 

 

Sollicitatiebrief

Voordat jij die administratieve functie gaat binnenslepen, ga je natuurlijk eerst een sollicitatiebrief sturen. In een sollicitatiebrief zet je waarom jij gemotiveerd bent in de betreffende functie en vertel je kort wat over jezelf. Zet alleen de sterkste punten in deze brief en houd het kort. Maak duidelijk waarom jij geschikt bent en waarom het bedrijf jou moet kiezen. Som niet al jouw werkplekken heb, dit heb je namelijk als het goed is al in je cv gezet. Je kunt eventueel wel je huidige werkplek beschreven. Mocht het bedrijf meer willen weten, dan vragen ze jou dit tijdens het eventuele gesprek.

 

Het gesprek zelf

Mocht jouw brief aan hun wensen voldoen, dan wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In dit gesprek kunnen zij zien of jouw persoonlijkheid hen aanspreekt en of jij bij de functie past. Zelf kan jij dan natuurlijk ook zien of het jou bevalt en wat jij van de bedrijfscultuur vindt. Aangezien je gaat solliciteren voor een administratieve functie, is het raadzaam om de juiste eigenschappen te benadrukken. Laat zien dat je communicatief sterk genoeg bent voor de door jou gewenste functie. Gebruik geen vage zin of woorden, maar kom meteen direct en sterk over. Kort en bondig is beter, dan lang en onduidelijk. Probeer niet te overdrijven met vaktermen. Laat duidelijk naar voren komen wat jij denkt te kunnen bijdragen in het bedrijf en wat ze aan jou gaan hebben.

 

Eisen

Er zijn een aantal competenties waarvan de meeste bedrijven willen dat je die bezit als je een administratieve functie wilt. Klantgerichtheid is het belangrijkste, je moet een goede luisteraar zijn en je communicatieve skills moeten ook in orde zijn. Aangezien je meerdere dingen tegelijk gaat doen, dien je zorgvuldig en accuraat te kunnen werken en snel te kunnen schakelen. Mocht jij over enkele van deze eigenschappen bezitten, dan ben jij zeker geschikt voor de administratieve branche. Benadruk deze eigenschappen dan ook zeker tijdens het gesprek en leg uit waarom deze zo waardevol zullen zijn.

 

Hopelijk hebben deze sollicitatietips jou een beetje op weg geholpen om jouw ideale baan te scoren.