Het werk in de administratie branche is zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde. Je doet ondersteunende werkzaamheden voor het hele bedrijf. Deze medewerkers zijn onmisbaar in het bedrijf en elk bedrijf heeft er eentje nodig. Om deze reden is het dan ook een branche waarin je snel aan het werk komt. Wel ligt de werkdruk hoog en moet je stressbestendig zijn. Wij hebben een overzicht gemaakt van de voor- en nadelen binnen deze branche.

  

Voor- en nadelen werken in de administratie

 

 

Voordelen

Met een functie in de administratie sector ben je echt de spil van het bedrijf. Iedereen komt naar jou toe en zo spreek je al je collega’s. Je weet precies wat er gaande is in het bedrijf en bent van alles op de hoogte. Collega’s komen dan ook naar jou toe voor de laatste nieuwtjes. Omdat je zoveel taken hebt, is het werk wat je doet elke dag erg divers. Als jij er niet was, zouden je collega’s bepaalde taken zelf moeten doen. Omdat jij dus onmisbaar bent is het zeer waardevol werk. Het is een uitdagende branche, waarbij jij je nooit zult vervelen. Omdat een administratief medewerker zo onmisbaar is, is er altijd werk. Het is mogelijk om gemakkelijk van baan of branche te wisselen. Je bent het visitekaartje van het bedrijf, wat jou een bepaald gezag en verantwoordelijkheid geeft. Een functie in de administratie branche is ook geschikt als bijbaantje. Bij de meeste bedrijven ben je flexibel genoeg om je eigen tijden in te delen. Ook is het mogelijk om in de avonduren te werken, waardoor dit prima met een studie of een ander baantje is te combineren.

 

Nadelen

Vaak wordt er neerbuigend gedaan over administratief medewerkers, terwijl dit compleet ten onrechte is. Bij een functie in de administratie branche moet je ontzettend veel dingen tegelijk doen. De werkdruk ligt hoog en je moet dit werk vaak binnen een korte periode doen. Je ondersteunt jouw collega’s en zij verwachten dat je hun werkzaamheden altijd als eerste doet en het liefst nog vandaag. Het is noodzakelijk om snel te kunnen schakelen en goed tegen stress te kunnen.

Deze voor- en nadelen gelden niet voor elke functie, bedrijf of persoon en iedereen kijkt er weer anders tegenaan.