Administratief medewerkers zijn de spil van het bedrijf. Er wordt nog wel eens neerbuigend gedaan over de administratieve branche, dat het saai en simpel werk is. Echter, administratieve medewerkers zijn hartstikke onmisbaar en waardevol voor een bedrijf. Ook is dit een zeer afwisselende functie en geen dag is hetzelfde.

 

Waarom is een administratief medewerker onmisbaar?

 

 

Spin in het web

Elk bedrijf heeft administratie, dus elk bedrijf heeft wel minimaal één administratief medewerker nodig. Als administratief medewerker ben je de allesweter, de spin in het web en de motor van de organisatie. Je zorgt er voor dat alles in het bedrijf goed reilt en zeilt. Je ondersteunt meerdere afdelingen en bent breed inzetbaar. Alles moet op rolletjes lopen en dit dient dan ook zeer structureel en accuraat te worden gedaan. Deze duizendpoot doet al deze dingen tegelijk en het liefst in een afzienbare korte tijd.

 

Visitekaartje van het bedrijf

Als administratief medewerker ben je het visitekaartje van het bedrijf. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten, zowel face to face als telefonisch of per e-mail. Daarnaast handel je eventuele klachten af. Dit dien je zorgvuldig en klantvriendelijk te doen, je handelt immers vanuit het bedrijf. Mocht jij een boodschap doorgeven naar jouw collega, dan doe je dit helder en duidelijk. Communicatie is een belangrijk element in deze functie, je speelt informatie kort en bondig door.

 

Informatieverwerker

In een bedrijf gaan er veel gegevens en documenten rond, deze moeten allemaal verwerkt en gesorteerd worden. Dit wordt zo secuur en nauwkeurig mogelijk gedaan. De betreffende informatie wordt bewaard door de administratief medewerker. Mocht jouw collega deze informatie nodig hebben, dan weet jij meteen waar dit over gaat en haal jij die zo tevoorschijn. Organiseren is een groot talent van de administratief medewerker, chaos zal nooit voorkomen.

Administratief medewerkers hebben dus wel degelijk een belangrijke functie, iedereen kan op ze bouwen en vertrouwen. Neem deze medewerkers dus niet zomaar voor lief, want ze zijn waardevol en onmisbaar.

 

Kijk hier voor nog meer informatie over het werken in de administratie, ook vind je hier de meest gestelde vragen over deze branche.