Ben jij geïnteresseerd in een functie binnen de administratieve sector? Of wil jij gaan solliciteren in deze branche? Dan wil jij natuurlijk ook weten wat je binnen deze branche gaat verdienen. Het salaris wat je verdient hangt van veel factoren af en is ook geheel afhankelijk van jouw ervaring, leeftijd, functie, opleiding en het bedrijf zelf.

 

Wat ga je verdienen in de administratie branche?

 

 

Wat ga je verdienen?

Vaak is het lastig om aan te geven hoeveel je gaat verdienen voor een bepaalde functie. Het loon wat je verdient binnen de administratie is altijd minimaal conform cao of naar de salarisschaal binnen de salarisregeling van het betreffende bedrijf waar je gaat werken. Afhankelijk van de opdrachtgever en je leeftijd verdien je gemiddeld minimaal €1.500,- bruto als startsalaris. Nogmaals, pin je hier niet aan vast, want dit is namelijk slechts een ruime indicatie.

 

Ervaring

Verder is het salaris ook afhankelijk van jouw ervaring, functie en opleiding. Over het algemeen geldt wel hoe meer ervaring, hoe hoger je salaris. Het aantal jaar hoelang jij voor een bedrijf werkt telt ook mee. Hoe langer je voor een bedrijf werkt, hoe meer je gaat verdienen. Vind jij dat je te weinig verdient? Dan kun je ook altijd aan bijscholing denken. Wellicht dat sommige bedrijven zelfs een cursus aanbieden vanuit het bedrijf zelf.

 

Verschillen tussen functie

In het algemeen zijn de werkzaamheden binnen de administratie branche veranderd. Administratief medewerkers worden steeds belangrijker en krijgen ook steeds meer verantwoordelijkheden. Bij meer verantwoordelijkheden hoort ook een hoger salaris. In de administratieve branche zijn er diverse functies uit te oefenen. Per functie hoort weer een verschillend salaris, dit hangt van jouw functie af en de daarbij horende verantwoordelijkheden. Zoals een financieel of juridisch administratief medewerker verdient vaak al meer dan een algemeen administratief medewerker of receptionist/telefonist. Wel kan het salaris van dezelfde functie bij andere bedrijven weer anders zijn.

Een functie in de administratie branche is uitdagend, afwisselend en geen dag is hetzelfde.