Met een baan in de administratie branche verricht je kantoorwerk en andere ondersteunende werkzaamheden. Vaak is dit in de richting van een secretariële of financiële functie. Administratie komt vrijwel in elk bedrijf voor, dus er is eigenlijk altijd wel kans op werk. Wat komt er nog meer bij kijken in de administratieve branche?

 

Wat kun je verwachten bij een baan in de administratie?

 

 

Werkzaamheden

In de administratie branche kun je meerdere kanten op en bij verschillende afdelingen aan de slag. Het voornaamste doel is ondersteuning van administratieve taken. Je hebt veel contact met klanten en je werkzaamheden zijn erg variërend. Deze branche is erg breed en wordt in elk bedrijf wel toegepast. Deze werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit; schriftelijke en mondelinge communicatie uitingen, bezoekers ontvangen, opstellen/afhandelen van facturen en offertes, loonadministratie bijhouden, gegevens controleren en verwerken, archiveren en beheren van informatie. Dit is een grote greep uit de algemene werkzaamheden die je eventueel zou kunnen uitvoeren. De werkzaamheden die je gaat uitvoeren verschillen per bedrijf. Zoek dit goed uit voordat je een baan zoekt, om eventuele verwarringen en/of teleurstellingen te voorkomen.

 

Omgeving

De omgeving waar je in terecht komt kan erg variëren. In elk bedrijf is er administratie te doen, dus jouw werkveld is erg breed. Met wat voor soort collega’s je komt te werken hangt geheel van het bedrijf af. Je kunt bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf werken, of in de zorg of bij een dienstverlenend bedrijf. Het is mogelijk dat je een functie krijgt waarin je in een teamverband komt te werken, hierbij is socialiteit gewenst. Ook is het mogelijk dat je juist helemaal zelfstandig moet werken. Kortom, de administratie branche is zeer divers.

 

Salaris

Het salaris wat je verdient in de administratie branche hangt van je leeftijd en je ervaring af. Als jij net pas begint ligt jouw salaris natuurlijk lager dan iemand die al 5 jaar in het werkveld staat. Als starter heb je minder ervaring en in de meeste gevallen ook minder verantwoordelijkheden. Het startsalaris ligt op ongeveer €1.500,- bruto per maand. Dit is alleen wel echt afhankelijk van het type bedrijf, de branche en de CAO die het bedrijf hanteert.

 

Voordelen

  • Je kunt gemakkelijk van baan of branche wisselen;
  • Zeer divers werk;
  • Er is altijd werk;
  • Mogelijk eigen uren indelen;
  • Ook geschikt als bijbaan;
  • Goede verdiensten.

Meer informatie over de administratie branche kun je hier vinden, op deze pagina vind je ook de meest gestelde vragen.