Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Je bent op zoek naar een (bij)baan en na dagen over het internet zwerven, kom je hem ineens tegen: jouw droombaan. Het gewenste profiel komt perfect overeen met jouw persoonlijkheid en het bedrijf opereert in een sector die jij helemaal geweldig vindt. Enthousiast als je bent, schrijf je een fantastische sollicitatiebrief. Je stuurt hem op, uiteraard samen met je cv, en na weken van zenuwen komt het verlossende bericht: Helaas, je bent afgewezen. Wat nu?

 

Baal!

Zo’n afwijzing is natuurlijk een enorme teleurstelling, dat is hartstikke begrijpelijk! Je mag dan ook best even balen. Echt, huil even flink, schreeuw alles bij elkaar: het helpt! Praat er ook over met anderen. Kortom: gooi het eruit. Je zult zien dat het oplucht, en dat je daarna weer met frisse moed kunt beginnen met solliciteren.

 

Waarom ben je afgewezen?

Bel het bedrijf dat je heeft afgewezen op, en vraag waarom je de baan niet hebt gekregen. Dit is natuurlijk super spannend, maar zo kun je jezelf wel verbeteren. Misschien zijn je cv en/of sollicitatiebrief te standaard? Misschien maak je teveel spelfouten? Of misschien heb je gewoon te weinig ervaring? Die eerste twee zaken zijn natuurlijk gemakkelijk te verhelpen. Verbeter je cv en/of je brief en vraag anderen hierbij om hulp. Heb je te weinig ervaring? Wellicht is een stage of traineeship dan wat voor jou! Op die manier doe je meer ervaring op, en word je in het vervolg hopelijk sneller aangenomen.

 

Blijf doorgaan

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat een andere kandidaat gewoon geschikter was voor de baan. In alle gevallen geldt: blijf doorgaan. Je mag best even teleurgesteld zijn, maar probeer vooral om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Jij hebt genoeg kwaliteiten, waar veel werkgevers vast en zeker naar op zoek zijn. Probeer die match van kwaliteiten en werkgevers te vinden, en ga door met solliciteren. Een volgende keer is het dan vast en zeker wel raak.

 

afgewezen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord