Posted by Sanne van den Brandt & filed under arbeidsmarkt, blogs, branches.

Nachtdieren opgelet! Ben jij ’s ochtends je bed niet uit te slepen? Word jij alleen al moe bij de gedachte aan een wekker die om 6 uur gezet moet worden? En moet jij niet denken aan een baan waarbij je om half 9 al fris en fruitig op kantoor moet zitten? Dan hebben wij goed nieuws! Er zijn namelijk ook veel avond- en nacht(bij)banen! Zo kun je ’s ochtends heerlijk uitslapen.

 

In de horeca

Het bekendste voorbeeld van een avond(bij)baan is natuurlijk het werken in de horeca. Restaurant en cafés zijn vaak niet voor 12 uur ’s middags open en een hotel draait 24/7 door. Genoeg diensten in de avond of nacht beschikbaar dus! Je kunt bijvoorbeeld denken aan een baantje als bedieningsmedewerker, (nacht)keukenmedewerker of als receptionist(e) bij een hotel. Hier vind je de allertofste horeca vacatures bij jou in de buurt.

 

In de vrijetijdssector

Als je een baantje hebt in de vrijetijdssector werk jij als andere mensen vrij zijn. Dit is dus ook vaak in de avond of nacht. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een theater (achter de kassa of in de bediening) of aan een baantje als sportinstructeur. Grote kans dat je dan vaak ’s avonds werkt!

 

In de zorg

Ook de zorg is een 24/7 business. Doe jij een opleiding in de richting verpleegkunde/ geneeskunde? Dan kun je waarschijnlijk wel bij een verpleeg- of ziekenhuis terecht kunnen voor nachtdiensten. Deze zijn meestal niet zo populair onder vast werknemers (die bijvoorbeeld al een gezin hebben) en zijn daarom vaak beschikbaar. Jouw toekomstige collega’s zullen je eeuwig dankbaar zijn als jij een aantal nachtdiensten van ze wilt overnemen.

De zorg beperkt zich niet tot verpleeg- en ziekenhuizen. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken bij de nachtopvang voor daklozen. Hier zoekt men vaak nog medewerkers voor de nacht. Voor dit werk is het een pre als jij ervaring hebt of een opleiding doet in de hulpverlening. Kijk hier voor de leukste (bij)banen in de zorg.

 

Avond- en nacht(bij)banen zijn niet alleen chill omdat je ’s ochtends kunt uitslapen, ze zijn vaak ook nog eens prima te combineren met een studie en betalen meestal goed. Solliciteren dus!

 

avond- en nacht(bij)banen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord