Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren.

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone. Vooral studenten lijken dat ding overal mee naartoe te slepen en dat is niet voor niks. Smartphone apps maken ons leven namelijk een stuk gemakkelijker. Maar wat zijn nu de allerbeste apps voor studenten? Waar bespaar je geld mee, zijn essentieel in de kroeg of zijn goed voor de productiviteit? Wij zochten het voor je uit met deze apps die zowel voor Android als iOS beschikbaar zijn.

Nuttige smartphone apps voor studenten:

1. 9292   

Een echte classic, die zeker in het rijtje van handigste apps voor studenten thuishoort, is 9292. Of je nu nog bij je ouders woont en elke dag met de trein moet, of op kamers en regelmatig de bus, metro of tram pakt, 9292 is je beste vriend. Alle openbaarvervoersmogelijkheden zijn in deze app geïntegreerd. Je weet dus precies hoe lang je hebt om je overstap van trein naar bus of metro te halen. Ook vertragingen worden in deze app meegenomen.

2. GoConqr  

GoConqr is dé ideale app voor studenten die moeite hebben met plannen. De app fungeert als agenda en notitieblok tegelijk. Je kunt er niet alleen schoolwerk op in plannen, maar ook wanneer je moet werken, of wanneer je juist vrij wilt houden om te ontspannen. Bovendien wisselen studenten er aantekeningen en mindmaps op uit.

3. Too Good to Go

Wij. Zijn. FAN! TGTG bespaart je waanzinnig veel geld als je niet te kieskeurig bent wat je eet. Met deze app scoor je eten voor maximaal 1/3e van de prijs. Waarom? Omdat ze anders aan het eind van de dag in de prullenbak zouden gaan. Denk aan een gigatas van de AH to Go, een lading taart van Starbucks en goodies van de locale bakker. Je krijgt een mystery bag vol spullen, maar wij houden wel van een advontuur.

Nog goed voor het milieu ook. Let wel op dat in kleinere steden en dorpjes weinig of geen aanbod zal zijn.

4. Jouw school-app  

Iedere school en universiteit maakt tegenwoordig gebruik van digitale leeromgevingen zoals Blackboard of N@tschool. Hiervan zijn ook apps beschikbaar. Zo ben jij voortaan als eerste op de hoogte wanneer je een nieuwe opdracht krijgt, of wanneer de tentamencijfers geüpload worden.

5. Mathway  

Moeite met wiskunde? Download dan Mathway. Deze app legt wiskundevraagstukken stap voor stap uit. Gratis en voor niks!

6. Headspace

Leeg je hoofd met deze meditatie app – weg met alle tentamenstress. Deze is niet té zweverig, goed ingedeeld met soms een jolig filmpje om uitleg te geven hoe bijvoorbeeld stress werkt. Je bent zelf in controle: welke stem je gebruikt, welk topic en hoe lang. Nadeel: een abbo voor onbeperkte opties is best prijzig.

7. Mint  

Als student ben jij natuurlijk altijd platzak. Speciaal voor jou is er daarom Mint. Met deze app kun je je rekeningen beheren. Je ziet precies waar je nog wat geld kunt besparen en krijgt herinneringen wanneer je een rekening moet betalen.

8. Dropbox  

Moet je vaak groepsopdrachten doen op school? Dan is Dropbox onmisbaar! Met Dropbox kun je hele mappen met bestanden dele met je medestudenten. Bovendien is het ook een handige tool voor back-ups van belangrijke bestanden. Alles wat je in Dropbox opslaat, sla je namelijk meteen ook op in ‘the cloud’. Zo kun je altijd bij je belangrijke bestanden.

9. STUDIS  

Nóg zo’n handige app om geld te besparen is STUDIS. Deze app geeft een overzicht van de plekken waar jij als student korting krijgt. Zo betaal je nooit meer te veel!

10. Peak

Use it or lose it: train je hersens met deze app. Doe dit bijvoorbeeld de maand voor een tentamenperiode: wij voelen ons er oprecht scherper door. De games zijn ook oprecht entertaining ook. Jouw voortgang zie je met een ‘brain map’: Het is lichtelijk verslavend om in de gaten te houden of de ‘leeftijd’ van jouw hersenen verbetert, naarmate je alerter en slimmer reageert.

En nu? Extra cash nodig om een nieuwer model telefoon te halen? Dan kun jij je altijd nog bij ons inschrijven. Binnen 1 minuut ontvang je de nieuwe bijbanen en tijdelijke banen als eerste in je mailbox.

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord