Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren.

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone. Vooral studenten lijken dat ding overal mee naartoe te slepen. Dat is niet voor niks. Smartphone apps maken ons leven namelijk een stuk gemakkelijker. Maar wat zijn nu de allerbeste apps voor studenten? Met andere woorden: welke apps moet je zeker op je telefoon zetten?

 

1. 9292   

Een echte classic, die zeker in het rijtje van handigste apps voor studenten thuishoort, is 9292. Of je nu nog bij je ouders woont en elke dag met de trein moet, of op kamers en regelmatig de bus, metro of tram pakt, 9292 is je beste vriend. Alle openbaarvervoersmogelijkheden zijn in deze app geïntegreerd. Je weet dus precies hoe lang je hebt om je overstap van trein naar bus of metro te halen. Ook vertragingen worden in deze app meegenomen.

 

2. GoConqr  

GoConqr is dé ideale app voor studenten die moeite hebben met plannen. De app fungeert als agenda en notitieblok tegelijk. Je kunt er niet alleen schoolwerk op in plannen, maar ook wanneer je moet werken, of wanneer je juist vrij wilt houden om te ontspannen. Bovendien wisselen studenten er aantekeningen en mindmaps op uit.

 

3. Dropbox  

Moet je vaak groepsopdrachten doen op school? Dan is Dropbox onmisbaar! Met Dropbox kun je hele mappen met bestanden dele met je medestudenten. Bovendien is het ook een handige tool voor back-ups van belangrijke bestanden. Alles wat je in Dropbox opslaat, sla je namelijk meteen ook op in ‘the cloud’. Zo kun je altijd bij je belangrijke bestanden.

 

4. Jouw school-app  

Iedere school en universiteit maakt tegenwoordig gebruik van digitale leeromgevingen zoals Blackboard of N@tschool. Hiervan zijn ook apps beschikbaar. Zo ben jij voortaan als eerste op de hoogte wanneer je een nieuwe opdracht krijgt, of wanneer de tentamencijfers geüpload worden.

 

5. Mathway  

Moeite met wiskunde? Download dan Mathway. Deze app legt wiskundevraagstukken stap voor stap uit. Gratis en voor niks!

 

6. Mint  

Als student ben jij natuurlijk altijd platzak. Speciaal voor jou is er daarom Mint. Met deze app kun je je rekeningen beheren. Je ziet precies waar je nog wat geld kunt besparen en krijgt herinneringen wanneer je een rekening moet betalen.

 

7. STUDIS  

Nóg zo’n handige app om geld te besparen is STUDIS. Deze app geeft een overzicht van de plekken waar jij als student korting krijgt. Zo betaal je nooit meer te veel!

 

Klik hier om bovenstaande apps voor studenten voor Android te downloaden.

Klik hier om bovenstaande apps voor studenten voor iOs te downloaden.

 

apps voor studenten
Bewaar deze info voor later:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *