Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under blogs, opmerkelijk.

Jongeren betalen relatief een hoge premie voor hun autoverzekering. Logisch, aangezien zij de risicogroep vormen voor de verzekeraars en ook relatief het meeste schade rijden. De premie voor bestuurders tot 24 jaar is in de afgelopen twee jaar 53% gestegen. Toch blijven verzekeraars verlies lijden op deze ‘jongerenpolissen’. Genoeg reden voor de Bond van Verzekeraars, de politiek en de DNB om zich zorgen te maken.

 

Premies omhoog geen oplossing

Het verder laten stijgen van de premies is geen optie, aangezien het autorijden dan iets wordt voor de rijkeren. Het belonen van jongeren voor goed rijgedrag is wel een oplossing en iedereen profiteert daarvan. Hoe dit ingevoerd zou kunnen worden is nog niet helemaal duidelijk, maar technologie (geen kastje in de auto, vanwege privacy redenen) kan daar zeker bij helpen.

 

Onwetendheid onder jongeren

De onwetendheid over autoverzekeringen onder jongeren is hoog. Zo denkt meer dan 25% van de jongeren dat een WA-verzekering ook de schade aan hun eigen auto dekt. Ook weet een derde van de jongeren niet dat hun premie omhoog gaat als je schade veroorzaakt hebt.

Ook wat betreft de schadevrije jaren is er voor jongeren veel te leren. Zo kan het voor deze jongeren slim zijn om eventuele schade zelf te betalen zodat je toch wel schadevrije jaren opbouwt. Hier kan je in de loop der jaren een hoop geld mee besparen. Het is zelfs zo dat als je in de eerste jaren schade claimt je een negatief aantal schadevrije jaren krijgt. Sommige verzekeraars weigeren je dan als klant, waardoor je niet meer de volledige vrijheid hebt om een verzekeraar te kiezen.

 

Autoverzekering vergelijken

Behalve je leeftijd wordt de premie van jouw autoverzekering ook gebaseerd op de auto die je rijdt, je woonplaats en de hoeveel kilometer die je rijdt. De nummer 1 website van Nederland voor je autoverzekering vergelijken is Autoverzekering.nl. Hier lees je ook de verschillen over de verschillende dekkingen, kan je bellen als je vragen hebt en zie je duidelijk wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is. Je autoverzekering afsluiten doe je dus op Autoverzekering.nl. Binnen een paar minuten kan je al verzekerd de weg op.

 

Autoverzekering onder jonge automobilisten onbetaalbaar – alleen te verbeteren met belonen goed rijgedrag

 

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord