Posted by Rosa Kuijpers & filed under tips & trucs, tips op de werkvloer.

Een goede balans tussen werk en privé is van groot belang om overmatige stress en burn-outs te voorkomen. Heb jij een fulltime (bij)baan en vind je het lastig om balans te vinden tussen werk en privé? Hieronder volgen er een aantal handige tips die ziektes door stress zoals burn-outs helpen voorkomen.

 

Het zijn de kleine dingen waar je optimaal van geniet

Het is heel belangrijk om de kleine dingen in het leven te waarderen, zowel op het werk als in je vrije tijd. Probeer tussen het werk door af en toe tijd in te plannen voor een gezellig praatje met jouw collega’s bij het koffieapparaat. Hier kan je namelijk veel energie uit halen. Bovendien is het belangrijk om in jouw vrije tijd ook leuke dingen te doen, zoals een keer lekker uit eten gaan halverwege de week. Hierna ben je weer opgeladen en kun je fris de volgende helft van de week tegemoet

 

Time management

Deel jouw tijd op de juiste manier in. Dit geldt voor zowel jouw werk als jouw privé leven. Zorg ervoor dat je de belangrijkste taken met betrekking tot jouw (bij)baan volbrengt en in de uren dat jij het meest productief bent. Is dit in de ochtend? Zorg er dan voor dat je de meest intensieve en tijdrovende opdrachten in de ochtend uitvoert. Zo ben je zo productief mogelijk bezig en behoud je de balans tussen werk en privé.

 

Voorkom overwerken

Iedereen herkent het wel. De werkdag zit er bijna op, maar je belt nog snel even die ene cliënt of werkt jouw mail nog snel even bij. Er is altijd nog wel iets te doen op het werk, maar voorkom stress door een goede planning te maken. Hiermee wordt voorkomen dat alles aan het eind van de dag, of zelfs thuis nog afgemaakt moet worden.

 

Erken je prestaties

Het is heel makkelijk om over de slechte dingen in het leven, of de dingen in het leven die niet makkelijk verlopen te klagen. Wist je dat klagen veel energie kost en je er bovendien in een negatieve spiraal door komt? Look at the bright sight of life!

 

Maak gebruik van vakantiedagen

Als laatste tip: ga op vakantie. Het lijkt vanzelfsprekend, maar lang niet iedereen neemt alle vakantiedagen op. Af en toe even weg van het werk zorgt voor rust in het hoofd en voor meer energie.

 

Balans tussen werk en privé
Bewaar deze info voor later:

One Response to “Vind de balans tussen werk en privé”

 1. Bernice van den Hurk

  Geachte meneer / mevrouw,

  Ik zou graag fysiek contact met jullie willen hebben aangezien ik al bijna een jaar zonder resultaat naar een baan aan het zoeken ben. Graag wil ik het één en ander uitleggen over mijn situatie. Ik zou graag willen weten of ik een afspraak kan maken op een vestiging van jullie in omgeving Den Haag.

  Met vriendelijke groet,

  Bernice van den Hurk
  T. 0611088350

Geef een antwoord