Posted by Ilja Dijkstra & filed under arbeidsmarkt, blogs, toekomst.

Veel studies richten zich tegenwoordig ook voor een deel op het opleiden van ondernemers. Niet alleen worden er ondernemingsplannen geschreven door studenten, ook zijn er studenten die tijdens hun studie al een echte onderneming starten en zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Vaak wordt gezegd dat mensen worden geboren als ondernemer. Hoe weet je van jezelf of jij een geboren ondernemer bent?

 

1. Je had veel vrienden

Op jonge leeftijd maakte jij al gemakkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Je stapte gemakkelijk op nieuwe mensen af en bouwde hier een vriendschappelijke relatie mee op. Toen al kon je zien dat jij goed bent in netwerken en relaties onderhouden; een belangrijke eigenschap als ondernemer.

 

2. Je was een rebel

Jij was vroeger geen meeloper, maar deed waar jij zin in had en was liever tegenstrijdig. Ondernemers hebben een duidelijke eigen mening en hebben eigen ideeën waar ze volledig achter staan. Was jij dus een klein beetje een rebel vroeger? Dan zou jij wel eens een geboren ondernemer kunnen zijn.

 

3. Onderhandelen en geld verdienen

Al vanaf jongs af aan wilde jij meer geld verdienen dan het zakgeld dat jij van je ouders kreeg. Van een heitje voor een karweitje tot een bijbaan op je 14e : jij zag overal business in. Op jonge leeftijd heb jij dus al geleerd om winst te maken op de kleine dingen. Deze instelling heb jij zeker nodig als ondernemer wanneer jij een bedrijf winstgevend wil maken.

 

4. Vroeger al overtuigend

Was je als kind al in staat om anderen te overtuigen mee te spelen met jouw spelletjes? Dan had je misschien wel een grote overtuigingskracht. Zulke overtuigingskracht heb je als ondernemer ook nodig om mensen van jouw plannen en ideeën te kunnen overtuigen.

 

Herken jij jezelf als kind in bovenstaande punten? Dan ben jij waarschijnlijk een geboren ondernemer. Herken jij jezelf niet? Geen zorgen, ook als je als kind niet aan bovenstaande punten voldeed, kan je toch een prima ondernemer worden. Bovendien zijn er genoeg (bij)banen en startersfuncties te vinden waarbij je in dienst gaat bij werkgevers en waarbij  jij niet zelf hoeft te ondernemen.

 

een geboren ondernemer
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord