Posted by Carolien de Blaaij & filed under arbeidsmarkt, branches, toekomst.

Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken, maar het ontgaat je niet dat er zoveel dingen in een rap tempo veranderen. Uit eten gaan en je eten bestellen met een tablet, zelfscankassa’s in de supermarkt en de bestelpalen in de supermarkt: je kunt er niet omheen. De digitalisering van dagelijkse zaken neemt alleen maar toe. Veel banen worden geautomatiseerd, maar er ontstaat daardoor ook de mogelijkheid om nieuwe banen te creëren. Eerder hebben we al gekeken naar de aantrekkelijkste branches om in te werken. In deze blog bespreken we de beroepen van de toekomst.

Wat wordt het voor jou later? Je bent de concurrent een stap voor met deze bijzondere beroepen van de toekomst.

10 bijzondere beroepen van de toekomst:

1. 3D Print specialist

Op 6 juli 2020 is het eerste huis ter wereld geprint in Westerlo, België. Het duurde 15 dagen tijd om het huis laag voor laag uit te printen zonder een bouwvakker. Met een 3D printer kun je oneindig veel uitprinten van zand, metaal, glas en hout. In de toekomst zijn volop specialisten nodig om dit verder te ontwikkelen.

2. Computerpersoonlijkhedenontwerper

Je wilt een bedrijf natuurlijk in alle vlakken herkenbaar maken. De huisstijlen van bedrijven zeggen veel over het bedrijf, maar ook de stem die in commercials wordt gebruikt of voor een product. De monotone stemmen van het openbaar vervoer en bijvoorbeeld ‘Siri’ raken we na een tijdje zat. 

3. Luchtverkeersleider voor drones

De drone is al een veelgebruikt apparaat. Sommige mensen kopen het nu voor de fun, maar in toenemende mate wordt gekeken naar andere mogelijkheden van een drone. Het luchtverkeer van de drone zal de komende jaren alleen maar toenemen. Bij de beroepen voor de toekomst is het misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dat is precies waarom dit een bijzondere carrièreoptie is.

4. Orgaan ontwikkelaar

Het wachten op de juiste donor kan in sommige gevallen levens kosten. Daarom staat orgaan ontwikkelaar in onze lijst van beroepen voor de toekomst. Er zijn momenteel testen aan de gang waarbij huidcellen tot een nieuwe lever worden gekweekt. Ook wordt geëxperimenteerd met varkensorganen transplanteren naar de mens. Waarom wachten op een nieuwe orgaan als je er zelf ook eentje kan creëren?

5. Minister van Technologie en Digitale Samenleving

Zoals eerder gezegd neemt digitalisering alleen maar toe en zal het alleen maar een groter onderdeel worden van onze samenleving. Een minister voor al deze zaken klinkt eigenlijk nog niet zo gek voor beroepen voor de toekomst.

6. Geluksdeskundige

Iemand die naar het geluk van werknemers op de werkvloer kijkt en luistert naar wat de medewerkers te zeggen hebben. Zo zorg je ervoor dat alle werknemers met plezier naar hun werk gaan. 

7. Professional company and house organizer

Wanneer je even de bomen door het bos niet ziet door de talloze kledingstukken en schoenen die je hebt of voor het optimaal gebruiken van je werkomgeving. Een professional company and house organizer is iemand die gespecialiseerd is in het organiseren en ordenen van spullen. Je bent feitelijk een professionele Marie Kondo. Geen tijd en wel rommel? Huur iemand in.

8. HR Analyticus

Analytics is een nieuwe focus binnen HR; je kijkt naar harde data om voor een bedrijf de toekomstige personeelsbehoeften te voorspellen. Dingen die een robot of een computer niet kunnen vervangen zijn de emotionele intelligentie van een mens en de ‘zachte’ vaardigheden van een persoon. Kortom; daar is toch echt een kenner voor nodig.

9. Webdevelopment docent

In een blog over ‘beroepen voor de toekomst’ kon webdevelopment docent niet ontbreken. Een webdevelopment docent leert studenten om een website of andere online programma’s te ontwikkelen. Toch weer wat anders dan een normale ICT-les.

10. Professionele hacker

Kan hacker een echt beroep zijn? Jazeker. Veel banken en grote bedrijven hebben echter een hacker in dienst die hun systeem ‘test’ om zo de veiligheid van het systeem te waarborgen. Dit zal steeds meer voorkomen om de opslag van belangrijke data en onze privacy te beschermen.

Tussen het dromen over de toekomst genoeg tijd over voor het heden? Op onze website hebben we verschillende vacatures open staan waar je per direct kan beginnen.

Bewaar deze info voor later: