Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

kasteel in breda

Loop jij nu stage of heb je binnenkort examens? Dan is een goede en vooral fijne studieplek heel belangrijk aangezien je moet goed leren of rustig aan stage werken. Wij hebben voor de mensen uit de regio Breda opgezocht wat op dit moment de leukste studieplekken in Breda zijn.

Kom jij nou niet uit de buurt van Breda, maar zoek jij ook een fijne studieplek? Kijk dan snel bij onze andere Focus + Koffie blogs van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Leiden, Maastricht en Groningen om te kijken of daar wel iets tussen zit voor jou.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Breda is.

De 4 beste studieplekken in Breda

Yirga

De eerste studieplek staat bekent om de fijne open en enthousiaste sfeer. Het interieur is fris en licht en heeft een Scandinavisch tintje. Als jij niet van normaal houdt, ben je bij Yirga op het juiste adres! Naast het feit dat het een fijne werkplek is, onderscheidt Yirga zich ook uitstekende en gezonde kaart. Alles is vers en veelal biologisch. Het een is nog lekkerder dan het andere.

Verder is de locatie ook perfect! Als het lekker weer is, kan je fijn gebruik maken van de bankjes met uitzicht op de mooie binnenstad van Breda. Er heerst geen grote drukte, dus daar hoef je je geen zorgen te maken.

Adres: Sint Annastraat 19C, 4811 XK Breda

Koffie bij Teun

Houd jij van een lekker kopje thee tijdens het studeren? Koffie bij Teun houdt hier ook van en heeft hier dus zeker aan gedacht. Voor de echte theeliefhebbers hebben ze namelijk een thee sommelier aangenomen die goed kan adviseren. Deze komt tijdens je overheerlijke lunch of leersessie langs. Studeren bij Koffie bij Teun is dus echt een beleving!

Wel moet je er rekening mee houden dat je een volle laptop bij je hebt. De wifi is heel snel, maar er zijn alleen bijna geen stopcontacten. Het zou zonde zijn als je deze beleving vroegtijdig moet afkappen, omdat je laptop leeg is.

Adres: De Barones 17, 4811 XZ Breda

studieplek in breda

Coffeelicious Breda

Ben jij nou in tegenstelling tot de theeliefhebbers hierboven een echte liefhebber van koffie? Dan is Coffeelicious Breda de beste flexplek voor jou. Zoals de naam al een beetje zegt, verkopen ze daar heerlijke koffie en besteden ze daar veel tijd aan. Daarnaast kan je ook heerlijk ontbijten, lunchen en gebak eten. In de zomer kan je er ook voor kiezen om in het knusse stadstuintje te zitten.

Coffeelicious ligt net buiten het centrum van Breda, waardoor het grootste deel betaald parkeren is. Als jij dus van plan bent om met de auto te komen, moet je de parkeerkosten voor lief nemen. Wij raden jou dus aan om met de fiets of het OV te komen.

Adres: Ginnekenweg 59, 4818 JB Breda

JanenAlleman

In deze bijzondere lunchroom ligt in het hartje van Breda en wordt gerund door mensen met een beperking. Zij werken natuurlijk onder begeleiding en zorgen dat jij een lach op je gezicht krijgt. Ze zijn heel vriendelijk en houden ervan jou in de watten te leggen. Verder is de wifi top en zijn er genoeg stopcontacten. JanenAlleman is dus ideale plek voor een lange studeersessie!

Adres: Sint Janstraat 22, 4811 ZL Breda

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: