Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, horeca, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

koffietentje in Eindhoven

Loop jij nu stage of heb je binnenkort examens? Dan is een goede en vooral fijne studieplek heel belangrijk aangezien je moet goed leren of rustig aan stage werken. Wij hebben voor de mensen uit de regio Eindhoven opgezocht wat op dit moment de leukste studieplekken in Eindhoven zijn.

Kom jij nou niet uit de buurt van Eindhoven, maar zoek jij ook een fijne studieplek? Kijk dan snel bij onze andere Focus + Koffie blogs van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Leiden, Maastricht, Breda en Groningen om te kijken of daar wel iets tussen zit voor jou.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Eindhoven is.

De 5 beste studieplekken in Eindhoven

Lucifer Coffee Roasters

Lucifer Coffee Roasters is gezellige koffietent met zowel een buitenterras als een huiskamersfeer van binnen. Deze typische studieplek is te vinden aan de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven. Vroeger was Eindhoven een echte industriestad en dat proberen ze wel over te brengen in Lucifer Coffee Roasters. De naam is ook afgeleid van de vele luciferfabrieken die er in Eindhoven stonden voor dat Philips begon met het produceren van gloeilampen.

Zorg van tevoren wel dat je gereserveerd hebt, want door de heerlijke broodjes en de prachtige locatie is het een geliefde studieplek onder de studenten!

Adres: Kleine Berg 47, 5611 JS Eindhoven

ZwartWit Koffie

Dit sfeervolle koffietentje is afgeleid uit de Australische cultuur en is gevestigd in het nieuwe Victoriapark. De eigenaar wilde deze cultuur graag naar Eindhoven brengen en heeft dit op verschillende manieren naar voren gebracht. Zo wordt de koffie op typisch Australische manier bereidt en kan je er terecht voor typisch Australische ontbijtjes. Deze unieke maniertjes maken ZwartWit Koffie een perfecte studieplek!

Adres: Victoriapark 7, 5611 BM Eindhoven

The Happiness Café

De naam zegt het al! Voor wat happiness tijdens je examenweek moet je naar het happiness café. Het begint al bij de menukaart. Daar wordt je spontaan blij van. Dat begint al bij het grote aanbod van verse detox sapjes, salades en smoothiebowls. Verder heeft The Happiness Café ook hun eigen bakkerij met versgebakken koekjes en cake. Als dit jou niet meer blij maakt weten wij het ook niet meer!

Adres: Nieuwe Emmasingel 9, 5611 AM Eindhoven

CoffeeLab StrijpS

CoffeeLab StrijpS is te vinden in het hippe Strijp-s. Deze plek was vroeger altijd het bedrijventerrein van Philips en is een aantal jaar geleden omgebouwd naar het hipste terrein van Eindhoven. Er zijn nu veel bedrijven uit de creatieve sector en koffiebars te vinden.

Ook in CoffeeLab StrijpS is veel geschiedenis terug te zien. Er zijn veel monumenten intact gebleven, waardoor de industriële stad Eindhoven nog goed te zien is. De kaart is net zo hip als het terrein zelf. Je kan er heerlijke sapjes drinken, maar ook zeker lekker ontbijten. Wat niet geheel onbelangrijk is, zijn de stopcontacten. Deze zijn zeker aanwezig en maken deze plek een echte studieplek!

Adres: Leidingstraat 45, 5617 AJ Eindhoven

restaurant in Eindhoven

Toasted & Roasted

Veel mensen houden van een lekkere tosti en laat dit nou de specialiteit zijn van Toasted & Roasted! Toasted & Roasted heeft namelijk een ruim aanbod van unieke tosti’s. denk dan bijvoorbeeld aan een lekkere tosti met zalm of pulled pork. Een lekkere tosti en koffie, wat wil je nog meer?!

Adres: Nieuwstraat 23, 5611 DA Eindhoven

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: