Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs.

lunchroom

Loop jij nu stage of heb je binnenkort examens? Dan is een goede en vooral fijne studieplek heel belangrijk aangezien je moet goed leren of rustig aan stage werken. Wij hebben voor de mensen uit de regio Enschede opgezocht wat op dit moment de leukste studieplekken in Enschede zijn.

Kom jij nou niet uit de buurt van Enschede, maar zoek jij ook een fijne studieplek? Kijk dan snel bij onze andere Focus + Koffie blogs van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Leiden, Maastricht, Breda, Eindhoven, Leeuwarden en Groningen om te kijken of daar wel iets tussen zit voor jou.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Enschede is.

De 5 fijnste studieplekken in Enschede

Meisje Koffie Geschenk

Meisje Koffie Geschenk wordt gerund door een Molukse vrouw en is te vinden in het centrum van Enschede. Doordat de eigenaresse van Molukse afkomst is, kan je ook een aantal Molukse gerechten op de kaart terugvinden. Dit maakt het een unieke studieplek, wat je niet dagelijks voorbij ziet komen. Ze zijn vanaf 08:00 s’ochtends open, dus dat maakt het de ideale plek voor de vroege vogels onder ons!

Adres: Raadhuisstraat 23, 7511 HJ Enschede

Bagels & Beans

Bagels & Beans is op meerdere locaties te vinden en is dus al een keer langsgekomen in een andere Focus + Koffie. Eigenlijk is Bagels & Beans nu wel een vertrouwde studieplek geworden. De slogan van Bagels & Beans is ‘Bagels, Koffie & Geluk’ en dat maken ze ook zeker waar! Op de menukaart kan je namelijk de lekkerste bagels vinden en is er een groot aanbod aan koffiesoorten. De perfecte studieplek dus.

Adres: Korte Hengelosestraat 33, 7511 JA Enschede

Stoet

De volgende studieplek is te vinden in de Openbare Bibliotheek van Enschede. De naam zegt het al, een openbare bibliotheek. Wat wil je nog meer als student? Met een fijne huiskamersfeer en genoeg stopcontacten heeft Stoet alles wat je nodig hebt voor een goede bloksessie. Als je even pauze wilt, kan je lekker lunchen en genieten van de lekkerste smoothies.

Adres: Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede

restaurant in Enschede

Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal is te vinden in de voormalige Polaroid fabriek. Vroeger werden hier camera’s en fotopapier gemaakt, maar tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven uit de cultuursector te vinden. In de Twentsche Foodhal vind je een waslijst aan unieke food stands waar je lekker kan eten. Door alle heerlijke gerechten en genoeg ruimte tussen de food stand, wordt dit toch wel een van de beste studieplekken in Enschede.

Adres: Hoge Bothofstraat 39a, 7511 ZA Enschede

De Broodbode

De laatste studieplek uit dit rijtje is een waar begrip in Enschede. We hebben het hier over Broodbode. Broodbode kent zelfs twee vestigingen. Dit is heel handig als er één van de twee vol zit. In deze hippe lunchroom vindt je een heerlijk assortiment aan belegde broodjes, sapjes en smoothies. Kortom, er is genoeg ruimte waar jij lekker met je laptop kan leren voor je tentamens.

Adres: Brinkstraat 290, 7541 AV Enschede

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: