Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs.

studeren in een café

Loop jij nu stage of ben je net begonnen met je examens? Dan is een goede en vooral fijne studieplek heel belangrijk aangezien je moet goed leren of rustig aan stage werken. Wij hebben voor de mensen uit de regio Leeuwarden opgezocht wat op dit moment de leukste studieplekken in Leeuwarden zijn.

Kom jij nou niet uit de buurt van Leeuwarden, maar zoek jij ook een fijne studieplek? Kijk dan snel bij onze andere Focus + Koffie blogs van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Leiden, Maastricht, Breda, Eindhoven en Groningen om te kijken of daar wel iets tussen zit voor jou.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Leeuwarden is.

De 5 fijnste studieplekken in Leeuwarden

Bahns & Coffee

Dit prachtige Vietnamese restaurant is zeker wel een plek waar je ooit een keer naar toe moet gaan. Veel studenten vinden dit een fijne studieplek, Vanwege het brede assortiment van koffie en thee. Wel gaat Bahns & Coffee pas rond de middaguren open. Als jij dus vroeg wilt beginnen met studeren, kan dat niet op deze plek. Echter als jij geen ochtendmens bent, is dit de perfecte studieplek voor jou!

Adres: Tuinen 23, 8911 KC Leeuwarden

Grand Café Z

De nummer twee uit onze lijst is een echte nieuwkommer. Grand Café Z behoorde namelijk nog tot van kort tot één van de minder mooie plekken in Leeuwarden. Ze droeg zelfs de titel, ‘een van de lelijkste plekken in Leeuwarden. Door een totale make-over behoort Grand Café Z nu tot een van de fijnste studieplekken in Leeuwarden. Er zijn nu een tal van studieruimtes in het geval. Ben jij dus toe aan een fijne studieplek? Ga dan snel naar Grand Café Z en geniet van de rust en de ruimte!

Adres: Zaailand 106, 8911 BN Leeuwarden

café in Leeuwarden

Douwe Egberts café

Heb jij in de ochtend koffie nodig om wakker te worden? Dan is Douwe Egberts café een echte aanrader voor jou! Zoals de naam al zegt, hebben ze de echte Douwe Egberts koffie. Ze zijn vanaf 08:00 open en bieden een heerlijke leerplek. Douwe Egberts café is te vinden in het centrum van Leeuwarden en ondanks dat het er vaak druk is, is er altijd wel plek.

Adres: Ruiterskwartier 111, 8911 BR Leeuwarden

Café De Bak

Na een mooie renovatie is Café De Bak nu een populaire bibliotheek café geworden. Naast het studeren is het ook echt geschikt om heerlijk te ontbijten en lunchen. Vroeger was dit gebouw een gevangenis en dat is ook nog steeds terug te zien. Om deze reden voelt het soms alsof je afgezonderd bent van de stad Leeuwarden, waardoor je je nog beter kan concentreren.

Ook stat Café De Bak ook bekend om de gezellige VrijMiBo. Elke vrijdag komen er verschillende studenten en flexwerkers langs om gezellig bij te praten. Een gezellige en rustige studieplek in één dus.

Adres: Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden

VrijMiBo in Leeuwarden

Bagels & Beans

Officieel staat Bagels & Beans niet bekend als een studieplek, maar toch komen er regelmatig studenten om rustig te leren. Dit komt voornamelijk door de rustgevende en fijne sfeer. Een andere reden is dat het café heel makkelijk te bereiken is. je kan van te voren reserveren en onder genot van een heerlijke bagel gaan leren. Een perfecte combinatie lijkt me?!

Adres: Kelders 3, 8911 JC Leeuwarden

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: