Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

Niet alleen één van de mooiste steden van Nederland, maar Maastricht zit ook vol met de gaafste studieplekken van Nederland.

In deze tijd werken we allemaal thuis aan ons werk of stage en hebben we online les. Veel studenten vinden het daarom fijn om af en toe buitenshuis te leren. Helaas is het in deze tijd niet altijd mogelijk om overal naartoe te gaan. Ben jij een student en zoek jij een aantal fijne studieplekken in Maastricht? Wij hebben voor deze studenten een aantal flexplekken en werkplekken op een rijtje gezet.

En we kunnen één ding zeggen: wow. Deze prachtige stad zit echt bomvol fantastische werkplekken. Wie heeft een huis nodig, als je kunt studeren in een kerk of oude brandkazerne?

Kom jij nou niet uit de buurt van Maastricht, maar zoek jij wel een fijne studieplek? Kijk dan snel bij onze andere Focus + Koffie blogs van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Leiden en Groningen om te kijken of daar wel iets tussen zit voor jou.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Maastricht is.

De Brandweerkantine

Deze unieke studieplek is te vinden in een gerenoveerde brandweerkazerne in het hartje van Maastricht. Precies op de plek waar je vroeger de grote rode brandweerwagens kon vinden, staan nu gezellige tafeltjes en stoelen waar je lekker kan zitten. Er is voldoende ruimte om goed te kunnen studeren. Buiten de perfecte studieplek is het ook nog een heerlijke plek om koffie te drinken of te lunchen.

Ze doen hier ook aan movienight, schnitzel-dinsdagen, gratis book exchange en pingpong toernooien. Lekker fris interieus en volop zitplekken – Wij. houden. hier. van!

Tip: Let wel even op de stopcontacten als je een studieplek met laptop nodig hebt. Er zijn veel tafels in het midden van de zaal, dus pak een hoekje dat jou schikt.

Adres: Capucijnenstraat 21, 6211 RN Maastricht

Coffeelovers Dominicanen

Als je nou toch op zoek bent naar een leuke studieplek, waarom dan niet in Dominicanenkerk? Deze kerk is te vinden aan het Dominikanerkerkplein in het centrum van Maastricht en is een aantal jaar geleden omgetoverd tot een boekwinkel & espressobar. Coffeelovers Dominicanen bestaat uit meerdere vestigingen, waarvan deze vestiging toch wel de prachtigste is!

En dat roepen we niet zomaar: the Guardian vind dit ook. De boekwinkel hier is namelijk omgeroepen tot de mooiste ter wereld. Aan de andere kant… misschien toch niet zo’n goede studieplek in Maastricht als je alleen maar met open mond naar al het moois in de kerk zit te staren.

Adres: Dominikanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht

Livin’ Room Maastricht

De derde plek in ons rijtje is de Livin’ Room. Dit is, zoals de naam al een beetje zegt, een gezellige lunchroom met een knusse huiskamersfeer. Aangezien het niet heel groot is, is het verstandig om op tijd te komen. Tijdens het studeren kan je genieten van organic koffie, verse sapjes en lekkere broodjes. In combinatie met het sfeervolle interieur voel je je gelijk op je gemak.

Adres: Heggenstraat 7, 6211 GW Maastricht

The Broth Bar

Vind jij de lunch tijdens het studeren belangrijk en wil je eens een keer wat anders dan broodjes? Dan is dit de perfecte studieplek voor jou! The Broth Bar is namelijk gespecialiseerd in bouillon. Ze hebben verschillende soorten bouillons op de kaart en zorgen ervoor dat jij op de koudere dagen lekker opgewarmd blijft. Lijkt jou dit nou leuk? Neem dan snel een kijkje op hun website.

Adres: Hoogbrugstraat 43a, 6221 CP Maastricht

De SAP Bagel en Juice Bar

Als laatste hebben we hier een fijne studieplek dicht bij Maastricht Centraal. Dit is natuurlijk ideaal voor studenten die van buiten Maastricht komen en op zoek zijn naar een fijne studieplek. SAP Bagel & Juice Bar heeft zich laten inspireren door het New Yorkse bagel formule. Je kunt hier terecht voor de perfecte combinatie aan brainfood: bagels en juice!

Adres: Stationsstraat 8, 6221 BP Maastricht

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: