Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

Zwolle, we love you. Eerder gingen wij al naar Utrecht en naar Rotterdam voor de beste studieplekken en dan smaakte bij jullie naar meer. De vraag naar flexplekken wordt namelijk met de dag groter. Er werden volop studentensteden genoemd waarvan jullie ook tips van studieplekken wilden horen, maar de keuze was snel gemaakt: op naar één van onze regiokantoren in Zwolle.

Gewapend met een verlanglijst en camera snuffelden wij aan koffiebonen, snoven we de cacao en rammelden we aan alle modems om te zien waar de internet het snelst is. Het resultaat? De beste studieplekken in Zwolle om tot rust te komen, maar toch in volle focus voor jouw werk of studie te kunnen knallen.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele locaties tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten per studieplek in Zwolle wat hun huidige status is.

De 9 meest relaxte studieplekken in Zwolle:

1. Waanders in de Broeren

Genoemd als de mooiste boekenwinkel van Nederland en gevestigd in een kerk. Zelf waren wij niet eerder bij Waanders geweest en we wilden nooit meer weg. WOW. Zodra je binnenkomt slaat de grandeur van de kerk en de hoge plafonds je in je gezicht. De waanzinnige brasserie geef je hierna direct een harde rechtste en de leesruimte bovenaan de trappen slaat je definitief knockout.

Bij onze allerfavo studieplek in Zwolle kun je in volle rust leesmateriaal pakken, maar het Leeshemel Café op de bovenverdieping is de beste werkplek. Leeshemel? Goedgekozen, want de droomt weg pal onder de gewelven van de kerk. Er lijkt niet altijd iemand aanwezig om de koffie te schenken, maar dat werkt ook prima: zak weg in een grote fauteuil en geniet van de stilte.

Adres: Achter de Broeren 1-3, 8011 VA Zwolle

2. Anne & Max

Deze topper kun je niet missen, in de straat bij de Sassenpoort. Bij Anne&Max ben je altijd welkom: zelfs de muziek en de kleuren zijn speciaal gekozen om je een rust en een inspirerende werkplek te geven. En vergeet het lekkere eten niet.

De inrichting van Anne & Max is praaaachtig en ze zijn maar liefst zeven dagen per week geopend. Nadeel? De deuren sluiten om 18.00u.

Adres: Sassenstraat 39, 8011 PB Zwolle

3. Kattencafé Skatjes

Blokken voor een tentamen met een knorrende kat naast je? Doen. De prijzen zijn goed geschikt voor een studentenbudget: voor vijf euro heb je al een goede sandwich. Let wel op dat je een rustig moment pakt, want enorm veel zitplek is er bij Skatjes niet.

Adres: Korte Smeden 18, 8011 VC Zwolle

4. De Stadkamer Centrum

De Stadkamer is de bekendste studieplek in Zwolle en terecht: Deze bibliotheek heeft drie locaties in en om de stad, maar die in het centrum is het grootst. Je vindt overal hoeken die speciaal als werkplekken zijn ingericht en stoelen om in weg te zakken. Wifi is ook voor gasten gratis, zonder tijd- of datalimiet. Op zondag zijn ze gesloten, maar doordeweeks hoef je pas om 21.00u weg.

Ook heeft de Stadkamer een eigen koffiehoek met de toepasselijke naam ‘de Huiskamer’. Let wel op: op het moment van schrijven kun je vanwege coronamaatregelen helaas maximaal 1,5 uur in deze koffiehoek verblijven. Gelukkig huppel je dan eenvoudig door naar een volgende plek binnen de bieb.

Adres: Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle

8. CHCO Café Zwolle – Chocolat Company

Niets dempt deadline-stress beter dan een bak chocoladefondue. Flexwerkers of studenten zijn altijd zeer welkom en hier zit je vrij rustig. We hebben niet getest of de wifi buiten even sterk is, maar een klein tafeltje in de zon is ook mogelijk.

Het CHCO Café is dagelijks geopend, maar let wel op dat ze altijd om 17.00u sluiten.

Adres: Oude Vismarkt 42, 8011 TB Zwolle

5. De Gillende Keukenmeiden

Vegan liefhebbers, opgelet. Wil je tijdens werk bijtanken met een uitgebreid menu, dan is dit de studieplek voor jou. Het eten is goed en zoet, maar dat is de inrichting ook. De Gillende Keukenmeiden is zeven dagen per week geopend en heeft zelfs een mooi tuinterras.

Nadeel? Je hebt niet overal een stopcontact en de geur van taart is zó lekker dat je misschien niet meer aan werken toekomt.

Adres: Meerminneplein 7, 8011 SW Zwolle

6. Brownies & DownieS

Een unieke werkplek waarbij je ook nog eens een goed initiatief steunt. De naam zegt het al: hier werken mensen met het syndroom van Down. Brownies& DownieS zijn handig gelegen in hartje centrum, er is doorgaans volop zitplek en ze hebben het allerleukste personeel.

Adres: Diezerstraat 120, 8011 RL Zwolle

7. Café Foyé Odeon

Je zou niet snel aan Café Foyé Odeon denken als werkplek en dat maakt het juist zo perfect omdat het niet vol zit met andere studenten. Bij de brasserie van de schouwburg Odeon vind je echter volop tafels, hebben ze supersnelle wifi, airco, een zonnig terras en een warme sfeer. Het uitzicht op Museum de Fundatie is ook geen straf.

Nadeel: ’s avonds ben je ook welkom, maar zelf zouden we niet graag tussen het dinerend uitgaanspubliek zitten te werken. Wel een mooie studieplek voor overdag dus.

Adres: Blijmarkt 25, 8011 ND Zwolle

9. Engel Winkelcafé

Dit is niet de meest praktische studieplek in Zwolle, maar wel een hele leuke. Engel, een mix van winkel en café, heeft namelijk beperkte zitplaatsen, maar is wel erg knus met een bijzonder menu. Stopcontacten voor je laptop zijn lastiger, dus kom hier voor een stevige bak fairtrade koffie met een studieboek.

Adres: Grote Markt 3, 8011 LV Zwolle

Met deze studieplekken in Zwolle kun je goed aan de slag. Ben je zo gefocust bezig dat jij ineens zeeën van tijd overhoudt? Mooi. Surf meteen even op onze site door voor een studiegerelateerde baan en wordt via mail op de hoogte gehouden van de nieuwste jobs. Inschrijven duurt circa 1 minuut!

Bewaar deze info voor later: