Posted by Rosa Kuijpers & filed under stage.

Vind jij je stage superleuk, en zie jij het eigenlijk wel zitten om binnen je stagebedrijf te blijven werken na je stage? Dan moet je natuurlijk zorgen dat je de juiste indruk maakt gedurende je stage. Hoe zorg je er uiteindelijk voor dat je de functie aangeboden krijgt? Think big! Want uiteindelijk kan je meer bergen verzetten dan je in eerste instantie soms verwacht.

 

1. Ontspan, want feitelijk ben je al binnen het bedrijf

Probeer jezelf niet wanhopig te bewijzen. Vertrouw op jezelf, op wat je kan en op wat je in huis hebt. Dan kom je meer ontspannen, maar bovenal echter over. Je bent al binnen, dus het kan alleen nog maar beter worden. Wees vooral jezelf, wees creatief en wees proactief. Een stagebedrijf zit namelijk niet te wachten op iemand die in volle kramp zich voordoet als ‘de perfecte’ werknemer. Echtheid staat hoog in het vaandel.

 

2. Concentreer je op de inhoud

Focus niet te veel op het direct willen scoren van een baan, en op het werken na je stage. Zie je stage als een manier om een organisatie goed te leren kennen en uit te zoeken of dit het werk is dat je uiteindelijk wilt gaan doen. Mocht het solliciteren bij het kantoor waar je stage hebt gelopen niet lukken, dan heb je in ieder geval veel ervaring opgedaan!

 

3. Steek de handen uit de mouwen

Denk niet bij elk taakje dat je uitvoert: past dat wel binnen mijn stage-opdracht of afstudeeropdracht?  Denk ook breder. Kijk naar de doelstellingen van het bedrijf, en werk ook echt voor het bedrijf. Werkzaamheden die uiteenlopen zijn juist alleen maar goed voor jouw ontwikkeling, en bovendien voor het bedrijf zelf. Door te laten zien dat je betrokken bent en het bedrijf ook echt wilt helpen maak je een grotere kans op een serieuze baan binnen het bedrijf.

 

4. Probeer van je stage te leren

Straal vooral niet uit dat je alles al weet. Juist een leergierige houding wordt vaak gewaardeerd bij stagiaires. Voor bedrijven is een stage een geweldig hulpmiddel om potentiële kandidaten voor een vacature een langere tijd aan het werk te zien. Wees dus niet bang om toe te geven dat je iets geleerd hebt!

 

5. Kies de juiste stageopdracht 

Niet alleen het bedrijf waar je stage loopt is van belang, ook het onderwerp van je stage. Je stage moet niet de sfeer ademen van een goedkope arbeidsplaats, maar die van een uitdagende werkplek, waar je veel kunt leren. Hoe meer je er leert, hoe meer je kans maakt om er te blijven werken na je stage.

 

6. Denk zelf na

Als stagiair heb  je nog een frisse blik op het werk en het bedrijf. Ook heb je als student veel kennis in huis van nieuwe methoden. Als je daardoor echt met iets nieuws komt, maak je een onuitwisbare indruk.

 

binnen bedrijf werken na je stage
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord