Posted by Derk & filed under arbeidsmarkt, opmerkelijk, sollicitatie info, toekomst.

Solliciteren kan frustrerend zijn, vooral als het allemaal niet mee lijkt te zitten. Toch is het belangrijk, hoe cliché ook, om nooit op te geven. Blijf doorgaan.

 

Doe elke dag minimaal één ding dat jou dichterbij een nieuwe bijbaan, starterfunctie of stageplaats helpt

Ja, het kan frustrerend zijn als je bijvoorbeeld net bent afgestudeerd en het lukt je maar niet om een starterfunctie te vinden die aansluit op jouw studie. Een tip van ons: Neem even een bijbaan en let op je uitgaven. Zo kun je je jouw huur betalen en heb je meer vrijheid in het dagelijks leven.

Ondertussen, zet je iedere dag minimaal één stap in de richting van jouw droombaan. (Her)schrijf je motivatiebrief, lees informatie over wat de beste manier van solliciteren is, ontwikkel je vaardigheden die helpen bij de baan die jij wilt en sta open voor nieuwe ontwikkelingen in jouw branche. Je zult zien dat je op termijn bijvoorbeeld vaker wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zo maak je steeds meer kans op de baan die jij wilt. 

 

“Embrace the suck”.

bijbaan

 

Ondertussen is het belangrijk dat je de moeilijke situatie omarmt. Het is vreselijk frustrerend als het even niet lukt, maar je zult er uiteindelijk beter uitkomen. Je leert bijvoorbeeld met tegenslagen omgaan: een belangrijke vaardigheid in bijna elk beroep.

 

Zorg ervoor dat je jezelf omringt met gelijkgestemde mensen.

Jezelf omringen met mensen die zichzelf graag als slachtoffer zien, is geen goed idee. Je zult zien dat je door je omgeving ongewild beïnvloed wordt. Leer omgaan met mensen die een slechte invloed op jou hebben en ga verder met het bereiken van je eigen doelen. Luister niet naar negativiteit.  Ga op zoek naar mensen die hetzelfde willen als jij en die gemotiveerd zijn om hun doelen te bereiken.

 

Solliciteer op meerdere functies!

Op één paard wedden is niet slim. Bedrijven krijgen tientallen, honderden, duizenden sollicitaties binnen. Bedrijven hebben de luxe om te kiezen uit kandidaten. Wacht niet op een bedrijf om je uit te nodigen of af te wijzen maar neem het heft in eigen handen. Solliciteer op zoveel mogelijk functies die jij interessant vindt en die aansluiten bij jouw ervaring. Zo heb je uiteindelijk meer kans. Ook hier geldt: blijf doorgaan!

 

blijf doorgaan
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord