Posted by Sanne van den Brandt & filed under nieuws, opmerkelijk, tips & trucs.

Blue Monday: de zogenaamd  ‘meest deprimerende dag van het jaar’, volgens de formule van psycholoog Cliff Arnall. Op 15 januari is het weer zover: Al je goede voornemens zijn alweer mislukt, en je volgende vakantie lijkt eeuwen ver weg. Bovendien is het weer donker en druilerig en wil het maar niet lukken met solliciteren. Kortom: niet de ideale omstandigheden om je helemaal happy te voelen.

 

Bestaat Blue Monday echt?

Blue Monday komt ieder jaar weer uitgebreid in het nieuws, maar begon ooit als een reclamestunt voor het Britse bedrijf Sky Travel. Zij contacteerden psycholoog Cliff Arnall, en hij verzon de formule die zogenaamd het bewijs levert voor Blue Monday. Op die manier hoopte Sky Travel meer zonvakanties te verkopen. Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, dat bewijst dat de formule ook daadwerkelijk klopt.

 

Depressie is bovendien niet iets wat maar één dag duurt. Sterker nog: iedereen voelt zich wel eens één of een aantal dagen slecht, maar depressie is een ernstige ziekte, die een langere periode duurt. Blue Monday bestempelen als de meest depressieve dag van het jaar, is dus onzin. We kunnen het voortaan beter: ‘De Dag van het Dipje’ noemen.

 

Wat te doen op Blue Monday?

Mocht je je toch een beetje neerslachtig voelen op Blue Monday, dan hebben we nog een aantal tips voor je (die je uiteraard ook kunt gebruiken op andere dagen):

 

Ga naar buiten!

Ga gezellig uit eten met je lief, ga naar het theater of de bioscoop (en dan bij voorkeur naar een cabaret, of romantische komedie), of ga een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Maak er gewoon een gezellige dag of avond van!

 

Boek je vakantie

Niks zo leuk als voorpret voor een vakantie. Boek daarom je vakantie en kom al helemaal in de zomerse sferen. Bovendien geven veel bedrijven op Blue Monday’ speciale kortingen. Mooi meegenomen!

 

Luister ‘happy songs’

Muziek is altijd goed om weer in de ‘happy mood’ te komen. Volgens onderzoek kun je het beste naar Queen met ‘Don’t Stop Me Now’ luisteren. Dit wordt gezien als het vrolijkste nummer aller tijden. Ook ABBA en The Beach Boys doen het goed! Meer fan van modernere muziek? Waarschijnlijk verdwijnt je slechte humeur ook wel als sneeuw voor de zon met ‘Happy’ van Pharell Williams, of ‘Can’t Stop The Feeling’ van Justin Timberlake. Zet gewoon een liedje op waar jij helemaal blij van wordt!

 

Wat is muziek waar jij helemaal van opvrolijkt?

 

blue monday
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord