Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Je hebt eindelijk dé perfecte studentenkamer gevonden waarmee ook meteen een waanzinnig spannende nieuwe levensfase aanbreekt. Je gaat op kamers en voor het eerst in je leven sta je op eigen benen. Neem van ons aan dat dat spannender klinkt dan het daadwerkelijk is. Je ouders staan natuurlijk altijd met raad en daad voor je klaar en waarschijnlijk bevindt jouw nieuwe studentenkamer zich in een heus studentenhuis waar je meer mensen om je heen hebt dan ooit. Het inrichten van je studentenkamer is wel iets wat je helemaal zelf kunt gaan doen. Supertof natuurlijk maar hoe pak je dit aan? De meeste studenten hebben niet zomaar duizenden euro’s tot hun beschikking dus wat budget tips bij het inrichten van een studentenkamer zijn waarschijnlijk meer dan welkom. Lees dus gauw verder dan ben jij ruim op tijd klaar met inrichten voordat het nieuwe studiejaar van start gaat.

Gratis stockfoto met accommodatie, activiteit, bedrijvigheid

Je studentenkamer zo praktisch mogelijk inrichten

Voordat je gaat beginnen aan waarschijnlijk wel de gaafste tijd van je leven, moet je je studentenkamer inrichten. Zoals je misschien al weet of ervaren hebt, zijn studentenkamers nou niet de meest grote kamers die er te vinden zijn. Het is dus zaak dat alles wat je nodig hebt, bedenkt en wilt hebben gaat passen op (laten we gerust zeggen) een postzegel. Het is dus zaak dat je kamer zo efficiënt en praktisch mogelijk wordt ingericht. Bedenk voor jezelf wat je daadwerkelijk nodig hebt en laat daarbij even alle prularia weg. Die volgen later. Voor nu heb je een plek nodig om te slapen, een bureau om aan te studeren, iets om op te zitten en wat opbergruimte. Maak voor jezelf een lijstje zodat je niets vergeet.

Meten = weten

Meet daarna je studentenkamer op zodat je weet hoeveel ruimte je daadwerkelijk tot je beschikking hebt. Je hebt er namelijk niets aan als je met een joekel van een bed aan komt zetten en deze blijkt niet te passen. Door je ruimte op te meten kun je dit soort narigheid voorkomen.

Als blijkt dat je studentenkamer echt superklein is, overweeg dan eens om bijvoorbeeld met je bed de hoogte in te gaan. Er zijn tal van leuke ruime hoogslapers op de markt (vaak ook tweedehands via Marktplaats) waardoor je eronder nog zeeën van ruimte houdt voor andere zaken. Een andere optie is natuurlijk een slaapbank. Overdag een lekker chillplek met vrienden met een paar kleine handelingen kun je er ’s avonds heerlijk op slapen.

Budget tips voor het inrichten van je studentenkamer op een rijtje

Voor het gemak hebben we even een aantal budget tips voor het inrichten van je studentenkamer voor je op een rijtje gezet:

  • Bepaal je budget en wijk er niet vanaf
  • Struin tweedehands winkeltjes, internet en Marktplaats af
  • Knap oude meubels naar je eigen smaak op zodat ze nog jaren mee kunnen
  • Jaag op mooie goedkope gordijnen of andere raamdecoratie
  • Vraag aan familie en vrienden of zij nog huisraad over hebben
  • Vraag aan je medebewoners wat je nodig hebt, vaak is er al van alles aanwezig wat je gewoon kunt gebruiken aangezien jullie de badkamer, wc en keuken delen.
  • Neem spullen uit je oude kamer mee, nieuwe dingen aanschaffen kan altijd nog

Niet op verlichting bezuinigen

Tot slot hebben we nog één puntje om op te letten als je je nieuwe studentenkamer gaat inrichten. Een belangrijk aspect van je nieuwe interieur is verlichting. Hiermee creëer je niet alleen sfeer maar daarnaast heb je ook een goede functionele verlichting nodig als je aan het studeren bent. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor led lampjes. Deze zijn niet alleen sfeervol maar ook super duurzaam. Sommige led lampen gaan wel 10 jaar mee. Voor welke verlichting je ook kiest, wij raden je aan om juist hierop niet op te bezuinigen. Bij kaarslicht studeren is natuurlijk een absolute no go en slechte verlichting is funest voor je ogen. Ga jij dus op zoek naar goede verlichting voor in je studentenkamer, kijk dan een naar de verlichting op Directlampen.nl. Wij zijn ervan overtuigd dat je hier zonder problemen zult slagen.

Bewaar deze info voor later: