Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs, toekomst.

Zit je nog heerlijk aan het kerstdiner en heb je de afgelopen tijd niet meer aan solliciteren gedacht? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Onderzoek heeft uitgewezen dat er in december 46 procent minder gesolliciteerd wordt dan in januari! Dat is dus bijna de helft minder aan sollicitaties! En laat dat nou precies de reden zijn dat je juist moet gaan solliciteren tussen Kerst en oud en nieuw om de meeste kans te maken op een baan.

 

Geen kerstvakantie

Bij de meeste bedrijven en uitzendbureaus kennen ze geen kerstvakantie. Goed, er zijn een aantal mensen op vakantie, en op Eerste en Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag wordt er meestal niet gewerkt, maar de rest van de dagen gaat het werk gewoon door! En aangezien er dus minder sollicitaties binnen komen in deze periode, omdat iedereen zo heerlijk in de vakantiesfeer zit, heb je veel meer kans om te worden aangenomen voor jouw droombaan!

 

Meer vacatures

Bovendien komen er nu ook veel vacatures beschikbaar. December is traditioneel de maand waarin de jaaroverzichten worden gemaakt, en waarin bedrijven inzicht krijgen in hoeveel en welke mensen ze willen aannemen in het nieuwe jaar. Zo net voor de feestdagen plaatsen zij hun vacatures online, in de hoop dat ze in januari nieuw personeel aan kunnen nemen. Tussen Kerst en oud en nieuw zijn er dus meer vacatures, en minder sollicitanten. Ideaal, om juist dan te gaan solliciteren, dus!

 

Maak gebruik van de sfeer

Tussen Kerst en oud en nieuw zit iedereen lekker in die eindejaarssfeer. Iedereen heeft genoten van kerst, en kijkt alweer uit naar oud en nieuw. Maak hier gebruik van! Wens de lezer van jouw sollicitatiebrief bijvoorbeeld alvast een gelukkig 2019! Dat vinden recruiters altijd leuk om te lezen!

 

Solliciteren tussen Kerst en oud en nieuw heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je nu bij ons in, bekijk de vacatures die bij jou passen en solliciteer vandaag nog! Ook wij zijn tussen Kerst en oud en nieuw gewoon geopend en zullen je sollicitatie dus bekijken. Wie weet heb jij in januari wel een nieuwe baan!

 

Solliciteren tussen kerst en oud en nieuw
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord