Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, branches, vakantie, zomer.

Heb jij al scriptie achter de rug of alle examens afgerond? Dan wil jij vast lekker van je zuurverdiende vakantie genieten! Niet zomaar een baan, maar natuurlijk de best betaalde vakantiejob. Er moet geld worden verdiend om jouw sociale leven te onderhouden. Zo zitten er veel voordelen aan een vakantiebaan:

  • Je kunt je kerst- of zomeractiviteiten bekostigen;
  • School staat tijdelijk stil, dus je hebt zeeën van tijd;
  • Tegen de tijd dat jouw studie weer begint, heb jij een volle spaarrekening;
  • Je werkt met leuke collega’s, dus je beleeft een leuke tijd;
  • Het minimumloon voor een 21-jarige is €10,80 (als het bedrijf 36 uur als een fulltime werkweek beschouwt) (Let op: dit geldt per 1 januari 2021!). Kijk hier voor alle minimumlonen!

Naar het hoogste inkomen zijn we allemaal wel naar op zoek. Welke baantjes leveren nou het meeste op? Dit zijn de best betaalde vakantiejobs van het moment!

De best betaalde vakantiebjobs van 2021 om snel mee te cashen

Onze vijf best betaalde vakantiejobs:

1. Zorg

Veel zorginstellingen komen in de vakanties handen tekort. Het gaat vooral om eenvoudigere huishoudelijke klusjes. In de zorg hanteren ze veel flexibele tijden, waardoor het zou kunnen dat jij in de avonden en weekenden werkt. Het voordeel is dat je dan meer uitbetaald krijgt. Het nadeel is dat steeds vaker een relevantie studie wordt vereist.

Salaris: rond de €10 – €15 (exclusief onregelmatige tijden toeslag)

2. Belheld

Heb jij graag contact met mensen en ben jij echt een sociaal persoon die zich niet snel laat kennen? Je moet namelijk niet bang zijn om te praten en kritiek te krijgen. Het is een pittige zomerbaan aangezien veel mensen er niet van zijn gediend om zomaar opgebeld te worden door verkopers. Daarnaast heb je wel flexibele tijden en een goed salaris. Plus: door het behalen van targets kun je soms elke maand honderden euro’s aan extra bonussen behalen. Ben jij geschikt voor de belsector?

Salaris: rond de €9 – €13 (exclusief bonus)

3. Studentchauffeur

Ben jij minimaal twee jaar in het bezit van jouw rijbewijs en ben jij een student met een ov-chipkaart waar je gratis mee kan reizen? Dan kun je als studentchauffeur aan de slag. In deze zomerbaan breng jij leaseauto’s naar de klanten en reis jij terug met de trein. Ideaal als het buiten bloedheet is en jij lekker met de airco aan en de nieuwste hits uit de speakers over de snelweg kunt cruisen! Én, soms rij je in de mooiste auto’s.

Salaris: rond de €10 – €12 (exclusief reserveringen)

4. Evenementenmedewerker

Ben jij sociaal aangelegd en graag in contact met mensen? Als evenementenmedewerker kun je komen te werken op de gaafste festivals en concerten. Met deze vakantiebaan kun jij op flexibele tijden werken waardoor je genoeg vrije tijd over houdt. In de decembermaanden is er (post-Corona) volop werk op NYE-feesten en nieuwjaarsborrels. Als zomerbaan gaan natuurlijk alle festivals los.

Salaris: Rond de €5 – €12 (exclusief fooi en reserveringen)

5. Logistiek

In logistiek is er altijd werk. Deze best betaalde vakantiebaan is voor alle harde werkers. Het kan fysiek zwaar zijn, aangezien je vaak zware goederen moet tillen. Je zorgt er voor dat de goederen verzendklaar worden gemaakt en bij het juiste adres terechtkomen. Vaak zijn er zeer verschillende diensten, waardoor het kan zijn dat je in de avond of in de ochtend werkt. Super relaxed om daarvoor of daarna lekker van het zonnetje te genieten!

Salaris: rond de €8 – €11 (exclusief onregelmatige tijden toeslag)

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij niks hebt gepland en lekker gaat genieten van je schoolvrije periode. Gewoon wat in Nederland reizen of naar verweggistan. Nu is het tijd om bakken met geld te verdienen! Want hoe lekker is het om een met goed gevulde spaarrekening straks weer aan jouw schooljaar te beginnen? Met deze best betaalde vakantiejobs verdien jij het meest in korte tijd. Zo ben je effectief bezig en houd je meer tijd over voor leuke dingen.

Neem ook eens kijkje bij ons artikel over de top 10 leukste vakantiebanen!

Bewaar deze info voor later: