Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under branches, vakantie, zomer.

Heb jij je examens of scriptie achter de rug? Dan wil jij vast lekker van je zuurverdiende zomervakantie genieten! Of moet er geld verdiend worden voor jouw vakantie en festivals? Zo zitten er veel voordelen aan een zomerbaan:

  • Je kunt je zomeractiviteiten bekostigen;
  • School is over, dus je hebt zeeën van tijd;
  • Tegen de tijd dat jouw studie begint, heb jij een volle spaarrekening;
  • Je werkt met leuke collega’s, dus je beleeft een leuke tijd;
  • Het minimumloon voor een 15-jarige is €3,15 (als het bedrijf 36 uur als een fulltime werkweek beschouwt)(Let op: dit geldt per 1 juli 2019!). Kijk hier voor alle minimumlonen!

Welke baantjes leveren nou het meeste op? Dit zijn de best betaalde vakantiebanen!

 

De best betaalde vakantiebanen

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij niks hebt gepland en lekker gaat genieten van je schoolvrije periode. Nu is het tijd om bakken met geld te verdienen! Want hoe lekker is het om een met goed gevulde spaarrekening straks weer aan jouw schooljaar te beginnen? Met deze vakantiebanen verdien jij het meest in korte tijd. Zo ben je effectief bezig en houd je meer tijd over voor leuke dingen.

 

  1. Studentchauffeur

Ben jij minimaal twee jaar in het bezit van jouw rijbewijs en ben jij een student met een ov-chipkaart waar je gratis mee kan reizen? Dan kun je als studentchauffeur aan de slag. In deze zomerbaan breng jij leaseauto’s naar de klanten en reis jij terug met de trein. Ideaal als het buiten bloedheet is en jij lekker met de airco aan en de nieuwste hits uit de speakers over de snelweg kunt cruisen!

Salaris: rond de €10 – €12 (exclusief reserveringen)

 

  1. Belheld

Heb jij graag contact met mensen en ben jij echt een sociaal persoon die zich niet snel laat kennen? Je moet namelijk niet bang zijn om te praten en kritiek te krijgen. Het is een pittige zomerbaan aangezien veel mensen er niet van zijn gediend om zomaar opgebeld te worden door verkopers. Daarnaast heb je wel flexibele tijden en een goed salaris. Plus dat jij bij het behalen van targets lekkere bonussen kunt verdienen. Ben jij geschikt voor de belsector?

Salaris: rond de €9 – €13 (exclusief bonus)

 

  1. Zorg

Veel zorginstellingen komen in de zomervakantie handen tekort. Het gaat vooral om eenvoudigere huishoudelijke klusjes. In de zorg hanteren ze veel flexibele tijden, waardoor het zou kunnen dat jij in de avonden en weekenden werkt. Het voordeel is dat je dan meer uitbetaald krijgt.

Salaris: rond de €10 – €13 (exclusief onregelmatige tijden toeslag)

 

  1. Logistiek

Deze zomerbaan is voor alle harde werkers. Het kan een fysiek zware baan zijn, aangezien je vaak zware goederen moet tillen. Je zorgt er voor dat de goederen verzendklaar worden gemaakt en bij het juiste adres terechtkomen. Vaak zijn er verschillende diensten, waardoor het kan zijn dat je in de avond of in de ochtend werkt. Super relaxed om daarvoor of daarna lekker van het zonnetje te genieten!

Salaris: rond de €8 – €11 (exclusief onregelmatige tijden toeslag)

 

  1. Evenementenmedewerker

Ben jij sociaal aangelegd en graag in contact met mensen? Als evenementenmedewerker kun je komen te werken op de gaafste festivals en concerten. Met deze zomerbaan kun jij op flexibele tijden werken waardoor je genoeg vrije tijd over houdt.

Salaris: Rond de €5 – €12 (exclusief fooi en reserveringen)

 

Neem ook eens kijkje bij ons artikel over de top 10 leukste vakantiebanen!

Bewaar deze info voor later: