Posted by Rosa Kuijpers & filed under studeren, tips & trucs.

Vandaag wordt de Onafhankelijkheidsdag gevierd. Dit is een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het Koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd.

 

Wat betekent onafhankelijkheid in het werk voor ons tegenwoordig? Het nieuwe werken, wat houdt dat precies in? En misschien nog wel belangrijker: Is een flexibele en onafhankelijke (bij)baan iets voor jou?

 

Flexibele werkplekken en tijden

Vanuit een koffiebar een bedrijfspresentatie voorbereiden, of tijdens een treinrit een website aanpassen. Met het nieuwe werken zijn privé en werk tegenwoordig een stuk gemakkelijker op elkaar af te stemmen. Op die manier kun je nog snel even voor sluitingstijd dat ene pakketje ophalen of de weekendboodschappen doen tijdens je werk. Ideaal toch?

 

Veel verschillende ondernemingen zijn ingesprongen op de vraag naar het plaats- en tijdsonafhankelijk werken door het aanbieden van flexibele werkplekken. Deze plekken zijn flexibel ingericht, en je kunt er terecht wanneer je voor minimaal een uur een werkplek zoekt. Voor deze service moet echter wel betaald worden, en dit gebeurt door middel van bepaalde credits, te vergelijken met een prepaid tegoed van een mobiele telefoon.

 

Lijkt het jouw ideaal om flexibel te werken ben je benieuwd welke banen deze mogelijkheden bieden? Hieronder staan ze op een rijtje:

 

1. Webdesigner

In de IT- wereld doet het er steeds minder toe waar je fysiek bent. Echter, voor sommige klussen is het handig, om met de klant eerst een schets te maken, alvorens je zelf aan de slag gaat.

 

2. Grafisch ontwerper

Ben jij goed met Photoshop? Als grafisch ontwerper kunnen je klanten je prima per telefoon briefen, waarna jij op afstand voor hen aan de slag gaat.

 

3. Copywriter

Ook als copywriter kan je overal werken. Als copywriter of tekstschrijver produceer je teksten voor bedrijven, instellingen of websites.

 

4. Blogger

Misschien wel een van de mooiste banen die er is. Bloggen over een onderwerp dat je passie is, een expert er in worden en er langzaam maar zeker inkomsten mee genereren.

 

Een flexibele en onafhankelijke (bij)baan lijkt een droom, maar vraagt wel veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Houdt hier rekening mee.

 

dag van de onafhankelijkheid
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord