Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, opmerkelijk, studeren.

Ga jij na de vakantie een studie beginnen en ga je dan op kamers? Of ben jij al een student en ga je verhuizen naar een andere stad? Als student zijnde heb je meestal niet heel veel geld. Dit geld wil je ook zeker niet in een dure studentenkamer steken. Helaas dat heel veel studentenkamers ontzettend duur zijn. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de duurste en goedkoopste studentensteden zijn.

 

Duurste en goedkoopste steden

Omdat er een tekort is aan studentenkamers, kunnen de huurbazen veel geld vragen voor een studentenkamer. Je betaalt vaak meer geld dan je kamer waard is. Als student heb je in de meeste gevallen gewoon geen keuze. Zeker niet als je ver weg woont. Waarschijnlijk heb je ook al besloten in welke stad je wilt studeren. Toch kan het fijn zijn om te weten wat je in andere studentensteden betaalt. De duurste steden zijn Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Rotterdam. Als student is het mogelijk om actie te ondernemen tegen deze belachelijk hoge huurprijzen. Maar de meeste studenten willen hun relatie met de huurbaas graag goed houden. Waar je dan wel goedkoop een studentenkamer kan vinden? Zoek dan een kamer in Tilburg, Enschede en Groningen. Dit zijn de goedkoopste studentensteden.

 

Budgetplan

Laat je niet altijd tegenhouden door de prijs van een studentenkamer. De duurste steden kunnen tevens ook de leukste steden zijn. En je studententijd wil je natuurlijk wil optimaal kunnen beleven. Stel voor elke maand een budgetplan op en houd je hier ook aan. Schrijf je inkomsten en uitgaven op, zo zie jij wat jij elke maand kan overhouden. Of dat je misschien juist wel ergens op moet bezuinigen. Op deze manier kun jij lekker genieten van je studententijd. Daarnaast houd je ook nog geld over voor de huur. Wat natuurlijk wel zo handig en belangrijk is.

 

De duurste studentensteden
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord