Posted by Casper Voss & filed under blogs, Geen categorie, tips & trucs.

Het beginnen van je eigen webwinkel is een spannende stap. Je hebt weliswaar marktonderzoek gedaan, maar je weet nooit goed voorspellen hoe je webwinkel het gaat doen.

Bovendien moet je je webwinkel nog bouwen. Hoe zorg je ervoor dat jouw webwinkel zo snel mogelijk klaar is voor de eerste klanten? En hoe zorg je ervoor dat mensen überhaupt in je webwinkel terecht komen?

Maak de juiste technische keuzes

Als je een fysieke winkel gaat beginnen, dan zoek je naar een mooie locatie in een drukke winkelstraat die niet al te duur is. Bij een webwinkel is het niet anders.

Bij een webwinkel heb je alleen geen pand nodig op een mooie locatie, maar een goede domeinnaam. Dit is nog moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn al meer dan 5 miljoen .nl en bijna 2 miljoen .be domeinen geregistreerd. Wat creativiteit is soms vereist.

Verder heb je een goede webwinkel nodig. De ideale webwinkel is snel, makkelijk te beheren en aan te passen aan jouw wensen. Shopify is een goed startpunt voor veel webwinkeliers, omdat je geen technische kennis nodig hebt.

Zet je betaalsysteem klaar

Minstens zo belangrijk als de webwinkel zelf is de kassa. Je klanten moeten immers betalen als ze iets kopen. Verplaats je goed in de klant als je een keuze maakt over welke betalingssystemen je aanbiedt.

In België kun je haast niet om Bancontact heen. De meeste Nederlandse klanten betalen graag met iDeal. Dit zijn niet de enige opties die je hebt. Sommige mensen willen graag met creditcard betalen of achteraf. Ook PayPal is populair, omdat dit en bepaalde bescherming geeft aan de klant. Als je je eigen webwinkel gaat beginnen, dan kun je in Shopify eenvoudig de juiste betaalkanalen aanzetten. Je hoeft alleen maar de administratie op orde te brengen en dan is je webwinkel klaar voor de eerste klanten.

Maak ijzersterke productpagina’s

De producten die je verkoopt zijn ongetwijfeld van fantastische kwaliteit, maar dat weet de klant meestal niet. Je hebt dus ijzersterke productpagina’s nodig om de klant te laten zien wat je te bieden hebt.

Dit begint met het plaatsen van goede productfoto’s die duidelijk laten zien wat een product kan. Vergeet hierbij niet wat beleving toe te voegen. Een close-up van een surfplank is mooi, maar de klant wil ook zien hoe deze surfplank zich gedraagt op de golven.

Naast de plaatjes zijn de teksten belangrijk. Schrijf duidelijke productomschrijvingen en denk daarbij ook aan de vindbaarheid via zoekmachines. Niet alleen je klanten moeten begrijpen wat een product kan, Google en Bing moeten het ook snappen. Zorg dat je teksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Maak je webshop mooi, maar niet te mooi

Het is belangrijk dat je webwinkel herkenbaar is. Nadat je webwinkel open is, zorg je er gaandeweg voor dat je je webwinkel mooier maakt.

Nog belangrijker dan een mooie webwinkel is een duidelijke webwinkel. Je kunt heel makkelijk doorslaan met allerlei toeters en bellen, maar vaak leidt dit ertoe dat bezoekers eerder afhalen. Een bekend voorbeeld is een carrousel met verschillende afbeeldingen. Bezoekers blijven hiernaar kijken, waardoor ze vergeten waarvoor ze kwamen.  

Probeer in het begin kleine aanpassingen te doen die je website herkenbaar maken. Dit kan bijvoorbeeld door je kleurstelling overal door te voeren. Vergeet ook niet om te zorgen voor een herkenbare verpakking, pakbonnen en facturen.

Denk aan je marketing

Een laatste onderdeel van je webwinkel waar je gelijk mee kunt beginnen is marketing. Een simpele, maar effectieve manier om meer bezoekers naar je website te halen is met een blog. Op je blog probeer je teksten te schrijven die interessant zijn voor je bezoekers. Je kunt best eens een wat commerciëler artikel schrijven, maar vergeet vooral niet om aan de klant te denken.

Er is nog een groot voordeel aan een blog en dat is het feit dat deze tot extra verkeer leidt via zoekmachines. Het kan even duren voordat een blogartikel veel clicks krijgt, maar onder de streep is het vaak een betere investering dan een advertentiecampagne.  

Vergeet ook vooral niet om actief te zijn op social media. Afhankelijk van je product en doelgroep kun je een of meerdere media kiezen. Bij posts op social media geldt dat je niet alleen moet zenden, maar dat je ook zeker het gesprek moet zoeken met je klanten.

Blijf je webwinkel verbeteren

Veel webwinkeliers investeren na verloop van tijd niet meer in hun webwinkel. Dat is zonde, want het kan best een tijd duren voordat je webwinkel echt begint te renderen. Blijf je webwinkel verbeteren en zorg dat je je aanpast aan nieuwe trends in de markt.

Bewaar deze info voor later: