Posted by Sanne van den Brandt & filed under studeren, tips & trucs.

Staan ook bij jou de tentamens weer bijna voor de deur? Dan ben je waarschijnlijk al hard aan het studeren, of sta je in elk geval op het punt om hiermee te beginnen. Het is dan fijn als je een rustige studieplek hebt, waar je niet afgeleid wordt, en je goed kunt concentreren. Maar wat zijn nu de beste studieplekken? En waar moet je rekening mee houden bij het zoeken naar een goede plaats om te studeren?

 

1. Op school

Elke school of universiteit heeft wel studieplekken of een bibliotheek waar studenten rustig kunnen werken. Vaak zijn dit bovendien stilteruimtes. Je wordt dus niet afgeleid door luidruchtige medestudenten en praten met een vriend of vriendin wordt hierdoor ook vrij moeilijk. Houd er wel rekening mee dat, vooral in aanloop naar de tentamens, het vaak erg druk kan zijn op school. Wil je een plekje bemachtigen, dan moet je er vaak vroeg bij zijn!

 

2. De openbare bibliotheek

Geen studieplekken meer beschikbaar op school? Neem dan eens een kijkje in de openbare bibliotheek. Hier is het vaak een stuk rustiger dan in bijvoorbeeld de universiteitsbibliotheek. Bovendien zul je ook hier niet snel afgeleid worden door de hard pratende medemens. Voor je het weet, staat er namelijk een strenge bibliothecaresse voor je neus.

 

3. Flexplekken

Op steeds meer plekken in verschillende steden zijn er flexplekken beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld gaan studeren in de foyer van een theater of de lobby van een luxe hotel. Goed voor de concentratie, en ook nog eens hartstikke fancy!

 

4. In een café of barretje

Kun jij je ook prima concentreren in een omgeving die iets levendiger is? Dan is een café of barretje als studieplek wellicht wel iets voor jou. In iedere studentenstad zijn wel leuke cafeetjes te vinden met goedwerkende WIFI en veel stopcontacten. Ook leuk: Nodig als je klaar bent met studeren wat vrienden uit, en blijf er nog even hangen!

 

5. Op jouw werk 

Heb je een (bij)baantje op kantoor? Vraag dan eens aan je baas of je wellicht op kantoor mag studeren. Het is er vaak rustig, en alle faciliteiten die je nodig hebt zijn binnen handbereik. Bovendien is het goed te combineren met jouw werkuren. Je werkt bijvoorbeeld een halve dag, en gaat dan door met een halve dag studeren. Let wel op dat je niet alsnog aan het werk bent, in plaats van aan het leren. Dat kan namelijk nog wel eens een valkuil zijn.

 

6. Gewoon thuis

Er zijn natuurlijk ook studenten die zich prima kunnen concentreren bij hun ouders thuis, of op hun studentenkamer. Dan wel een tip van ons (weliswaar cliché, maar oh zo waar): Verban je telefoon. Zorg dat het ding in een andere kamer ligt, geef hem bij je ouders of bij een vriend in bewaring, of gooi hem desnoods uit het raam. Alles om niet afgeleid te worden tijdens het studeren!

 

studieplekken
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord