Posted by Rosa Kuijpers & filed under arbeidsmarkt, nieuws, opmerkelijk, tips & trucs.

Het voorjaar is aangebroken. Een mooi moment dus om een voorjaarsschoonmaak op jouw kantoor te houden. Er is niets fijner dan een schone en opgeruimde werkplek. Een opgeruimd hoofd begint namelijk bij een opgeruimd bureau. Rommel om je heen is van invloed op hoe jij je mentaal, emotioneel en spiritueel voelt. Genoeg redenen dus om jouw bureau schoon te maken en schoon te houden.

 

Hoe begin je eraan? 

Het zijn kleine dingen die het jou gemakkelijker maken. Leg allereerst alleen dat waar je aan werkt op je bureau. Al de rest kan in lades, of in de prullenbak. Heb je een pennenbakje met 30 pennen? Deze gebruik je vast niet allemaal. Zet alleen de potloden en pennen in die je dagelijks gebruikt. Berg jouw losse spullen in een handig miniladekastje op en werk losse snoeren, opladers en stekkerdozen weg. Maak daarnaast een weekplanner en vertaal deze naar een to-do lijst per dag. Op die manier krijg je inzicht in wat je nog allemaal moet doen, en wat je hiervoor nodig hebt.

 

Hoe houd je je bureau ook daadwerkelijk schoon? 

Empty Desk

Leer jezelf aan om aan het einde van de dag je bureau op te ruimen en leeg te maken zodat je de volgende dag een opgeruimde werkplek aantreft. Zo begin je elke dag aan een opgeruimd bureau.

 

Toetsenbord

Schoonmakers mogen vaak niet aan kantoorartikelen komen. En laat een toetsenbord nu juist een bron van bacteriën zijn. Door jouw toetsenbord regelmatig  schoon te maken voorkom je dat je snel ziek wordt.

 

Afvalbakken

Zorg voor voldoende afvalbakken per bureau, zodat iedereen gemakkelijk dingen kan weggooien. Het scheiden van afval is hierbij een vereiste. Zo zijn we samen duurzaam.

 

Hygiëne begint bij jezelf

Zelf kun je ook gemakkelijk bijdragen aan een gezonde werkomgeving door bijvoorbeeld regelmatig je handen te wassen. Dit vermindert de verspreiding van het aantal bacteriën.

 

werkplek
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord