Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under opmerkelijk, studeren, tips & trucs, toekomst.

Zit jij inmiddels in je laatste jaar en ben jij aan je laatste semester begonnen? Dan ben jij als het goed is al aan het afstuderen en bezig met jouw scriptie! Altijd een spannende en lastige tijd. Er gaat enorm veel tijd en moeite zitten in het schrijven van een scriptie. Hieronder geven wij tips hoe jij het laatste semester doorkomt en ervoor zorgt dat je daadwerkelijk afstudeert.

 

De ideale werkomstandigheden om jouw scriptie te schrijven

 

Plannen

De belangrijkste en ook meest voor de hand liggende tip is om een goede en duidelijke planning te maken. Hier staan al handige voorbeelden en tips voor op internet, maar gebruik alleen een planning als hij voor jou goed werkt. Wat voor een ander werkt, hoeft voor jou niet te werken. Een juiste planning is al de helft van het werk, nja bij wijze van dan.

 

Stel je omgeving op de hoogte

Laat je vrienden en familie weten dat je aan het afstuderen bent. Vraag of zij jou niet te veel willen afleiden en dus niet gestoord wilt worden. Zorg er uiteraard voor dat je wel ontspanning hebt, dus neem ook echt je pauzemomentje om met je vrienden af te spreken.

 

Geen afleiding

Zoals we zojuist al zeiden, zorg dat je niet te veel afleiding hebt. Dit geldt ook voor je thuisomgeving. Laat je niet afleiden door bijvoorbeeld Netflix, hoe verleidelijk en leuk dit ook is. Mocht jij je niet kunnen concentreren, ga dan op zoek naar een andere plek waar jij je wel kunt concentreren. Denk hierbij aan je school of een bibliotheek. Misschien kun jij je juist wel concentreren in een koffiebar?

 

Opgeruimde werkplek

Zorg voor een nette en opgeruimde werkplek. Als jouw werkplek is georganiseerd, ben je ook minder chaotisch in je hoofd. Mocht jij je niet kunnen focussen thuis, lees dan de tip hierboven.

 

Samen sta je sterker

Aangezien jouw klasgenoten in hetzelfde schuitje zitten, is het leuker om samen aan jullie scriptie te werken. Hierdoor kun je sparren met elkaar en gemotiveerd worden. Zorg er wel voor dat het niet te gezellig wordt en jullie elkaar uiteindelijk alleen maar afleiden.

 

Volg deze tips tijdens jouw scriptie en jij bent zo afgestudeerd!

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord