Posted by Rosa Kuijpers & filed under Gezondheid, tips & trucs.

Je hebt wel eens van die dagen, dat alles tegen lijkt te zitten. Je hebt je er net overheen gezet dat je niet aangenomen bent voor die ene (bij)baan, en een onvoldoende hebt gehaald voor je tentamen, en dan stoot je je knie tegen de tafelpoot. Zo gaat het de hele dag door. Positiviteit kan op zulke dagen een opgave zijn. Hoe geef je nou een positieve draai aan negatieve dingen?

 

De krachten van gedachten

De wet van aantrekkingskracht is een universele wet, net als de wet van de zwaartekracht: het is gewoon zo. De wet van aantrekkingskracht heeft te maken met de energie die jij uitzendt door middel van bepaalde gedachten en gevoelens. Je hebt vast de uitspraak ‘gedachten zijn krachten’ wel eens gehoord. Echter, waarschijnlijk heb je je toen niet beseft dat hier wel degelijk een waarheid in schuilt. Probeer het gerust eens uit. Denk aan  dingen die positieve gevoelens bij je oproepen, en je zult zien hoe goed anderen in jouw omgeving op jou reageren.

 

Tips voor meer positiviteit

  1. Sta voor je ’s avonds naar bed gaat, kort stil bij de dingen die deze dag fijn waren en goed gingen. Zo ga je met een positief gevoel slapen, en is de kans groter dat je ook met dit gevoel op zult staan.
  2. Stel je ’s morgens als je wakker wordt voor hoe jij wilt dat de dag er voor jou uit gaat zien. Als jij een voorstelling maakt van een mooie en fijne dag waarin alles soepel verloopt, zal de dag ook daadwerkelijk positief verlopen.
  3. Focus gedurende de dag op positieve dingen. Zo verdrijf je de negatieve dingen naar de achtergrond. Je zult merken dat je soms ongemerkt negatief aan het denken bent. Je stelt je bijvoorbeeld voor dat de meeting op jouw werk straks toch niet goed gaat verlopen. Probeer je bewust te worden van zulke gedachten, en ze om te zetten in iets positiefs.
  4. Lach meer! Zelfs op een glimlach reageert je lichaam al positief!

 

Positiviteit
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord