Posted by Sanne van den Brandt & filed under vakantie, zomer.

Met dit weer willen we eigenlijk allemaal maar één ding! Lekker naar het strand. Helaas kunnen we dat niet allemaal. Sommigen van ons moeten werken, anderen misschien nog studeren voor hun hertentamens. We hebben echter goed nieuws. Het is bijna weekend en het blijft voorlopig nog wel even mooi weer. Genoeg tijd dus, om nog naar het strand te gaan. En dan is het zeker de moeite waard om de volgende strandtenten eens een bezoekje te brengen.

 

Club Zand, Castricum

Castricum heeft geen boulevard en is daardoor bij lange na niet zo populair als badplaats dan bijvoorbeeld Zandvoort of Scheveningen. Dit maakt het strand lekker rustig en ideaal voor een strandwandeling. Wanneer je moe maar voldaan terug komt van die strandwandeling is Club Zand de ideale plaats om lekker te ontspannen. Deze strandtent is het hele jaar door open, en op vrijdag kun je er zelfs genieten van live muziek! Wat wil je nog meer?

 

Strandpaviljoen Noord, Bergen aan Zee

Bergen aan Zee heeft verschillende heel toffe strandtenten, waarvan Strandpaviljoen Noord er absoluut een is! Tosti’s en burgers, maar ook pasta of een goed visje: bij Strandpaviljoen Noord vind je het allemaal! Bovendien is er ook nog een wekelijks wisselend weekmenu. Het interieur is geweldig. Veel wit, en een mix van oud en modern. Een aanrader!

 

Tijn Akersloot, Zandvoort

In elk echt goed strandtentenlijstje komt deze leuke tent wel voor. En dat is zeker niet voor niets! Ook Tijn Akersloot is het hele jaar door open, en heeft bovendien een heerlijk rustige ligging, zodat je er perfect kunt ontspannen. De menukaart is overigens ook het uitproberen waard!

 

Barbarossa Beach, Scheveningen

Ook Scheveningen blijft een leuke badplaats. Op zonnige dagen kan het er behoorlijk druk zijn, maar daar staat tegenover dat er ook ontzettend veel te doen is. Scheveningen heeft een grote boulevard, ontelbare strandtenten, en ook de pier is altijd een bezoekje waard. Bovendien vind je in Scheveningen Barbarossa Beach: een ontzettend leuk strandpaviljoen met hip interieur en een overheerlijk menu. De hoofdgerechten zijn een tikje aan de prijs, maar hé, dan heb je ook wel wat!

 

De Pit, ’s-Gravenzande 

De aller-, aller-, aller-lekkerste pizza’s aan het strand, vind je bij De Pit in ’s-Gravenzande. De echte houtgestookte pizza-oven en de vintage inrichting geven veel sfeer aan deze tent. Zowel bij mooi als bij minder mooi weer is dit een aanrader!

 

Beachclub Perry’s, Scharendijke

De prachtige en nog relatief ongerepte kust van Zeeland is de ideale spot voor iedereen die wat rust zoekt. En als je er dan toch bent… breng dan vooral eens een bezoekje aan Beachclub Perry’s aan de Brouwersdam in Scharendijke. Palmbomen doen het lijken alsof je ergens in een zonnig land aan de Middellandse Zee zit. Je kunt er een lekker hapje eten op het ‘strand’terras, maar er is ook een prachtig dakterras, waarop je heerlijk kunt zonnen.

 

Stadsstranden

Geen zin of niet veel tijd om je naar de kust te verplaatsen? In bijna iedere grote stad vind je tegenwoordig wel één of meerdere stadsstranden. Heerlijk tot rust komen, midden in de stad! Voorbeelden van zulke stadsstranden zijn Pllek in Amsterdam, Copacabajes in Utrecht, Stadsstrand in Zwolle, en Belcrum Beach in Breda.

 

strandtenten
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord