Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under studeren, toekomst.

Ga jij na de vakantie een studie beginnen en ga je dan op kamers? Of ben jij al een student en ga je verhuizen naar een andere stad? Misschien weet je al naar welke stad je wilt verhuizen. Weet jij dat nog niet, lees dan gauw verder. Wij hebben namelijk voor jou uitgezocht wat de leukste en gezelligste studentensteden zijn.

 

Selecteren

Als het goed is kijk je eerst naar wat voor studie je wilt gaat doen. Sommige studies zijn in meerdere studentensteden te volgen. In dit geval moet je dus kijken welke school of stad jou het meest aanspreekt. Heb je eenmaal besloten in welke stad je wilt studeren? Onderzoek dan grondig wat er allemaal te doen is in deze stad. Ontdek wat voor avonturen hier allemaal te beleven zijn. Kijk of er leuke studentenverenigingen of kroegen zijn gevestigd in die stad. Ook is het raadzaam om de werkgelegenheid van de stad te bekijken. Je zult altijd wel nieuwe vrienden maken. Het kan zijn dat jouw studie maar in één stad te volgen is die eigenlijk niet leuk schijnt te zijn. Kies dan toch voor die studie, dat is namelijk het allerbelangrijkste. Misschien kun jij dan wel je minor of je stage in een andere stad doen, een stad die jou wel meer aanspreekt.

   

Leukste steden

De leukste studentenstad is Groningen. Deze stad heeft het hoogste percentages studenten. Ook zijn in deze stad de studenten het meest tevreden over de kroegen en uitgaansgelegenheden. Het voordeel van een hoog percentage studenten is dat je sneller contact zult maken met andere studenten. Op de 2e plaats staat Nijmegen en op de 3e plaats staat Utrecht. Op de 4e plaats staat Leiden en op de 5e plaats Amsterdam. Overigens is Amsterdam de duurste studentenstad om te wonen.

Kijk vooral naar wat jij leuk vindt en niet wat jouw vrienden gaan doen. Welke studie of stad je ook kiest, geniet optimaal van je studententijd!

 

De leukste studentensteden
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord