Posted by Carolien de Blaaij & filed under arbeidsmarkt, toekomst, zomer.

Iemand heeft een bijbaan in de horeca

Ben jij een student in spe of ben jij al bekend met het studentenleven? Dit leventje kan behoorlijk wat geld kosten. De meeste studenten hebben dan ook een bijbaan om dit te bekostigen. Nu met de zomervakantie kun jij extra werken, zodat je alvast wat kunt sparen voor als school weer begint. Dan heb je immers minder tijd voor je bijbaan. Er is een ruime keuze uit bijbanen, maar wat zijn de populairste bijbanen onder studenten?

Waar een bijbaan aan moet voldoen volgens de meeste studenten:

– lekker salaris;

– flexibele tijden;

– leuke collega’s;

– niet te ver weg van huis;

– bovendien moet het wel binnen hun interesse liggen.

Supermarktmedewerker

Stipt op nummer 1 staat toch wel de supermarkt. Je mag hier al vanaf je 15e werken (let op: alleen vakken vullen, vanaf je 16e mag je pas achter de kassa) en de supermarkt ligt vaak in de buurt. Ook mag je hier vanaf je 16e in de avonduren werken, zodat je dit ook kunt combineren met je studie. Zo ben je ook mega flexibel met welke uren jij wilt werken. Is het bijvoorbeeld mooi weer in de vakantie? Dan kan jij lekker in de avond of juist vroeg in de ochtend werken of in het weekend! Daarnaast ontmoet jij veel leeftijdsgenoten.

Kranten- of postbezorger

De kranten of folders bezorg je vaak op een vaste dag en je bent er maar een paar uurtjes aan kwijt. Ook ben je gelijk in beweging! Daarnaast kun je ook de ochtendkrant bezorgen. Dit is wel echt een baantje voor de vroege vogels, want je staat vroeg op en na je dienst ga je naar je studie. Je mag de ochtendkrant pas vanaf je 15e bezorgen en daarnaast geen andere bijbaan hebben. Er tegenover staat dat je hiermee wel goed verdient. Vanaf 16 jaar kun je ook de post bezorgen.

Oppasser/ huishoudelijke hulp

Kun jij kinderen tolereren en goed met ze omgaan? Vaak zijn de oppasdiensten in de avond, zodat jij lekker je huiswerk kunt maken. Een soortgelijke functie, maar een andere doelgroep, is huishoudelijke hulp. Hierbij help je ouderen die zelf niet veel meer kunnen. Dit kan in de middaguren, maar ook in de avonduren. Wellicht niet de meeste populaire bijbaan, maar het wordt wel heel erg gewaardeerd en verdient goed.

Horeca

De horecabranche is een zeer veelzijdige branche en kent veel functies. Ook staat deze branche erom bekend flexibele tijden te hebben vanwege de ruime openingstijden. Daarnaast is het een zeer gezellige branche, leer je veel mensen kennen en ontvang je bovenop je salaris ook nog eens fooi. Wil jij meer weten over de horeca? Lees hier meer informatie.

Bijles geven

Blink jij ergens in uit en vind jij het geen probleem jouw kennis te delen met andere lotgenoten? Denk hierbij aan een bepaald vak op school, of een sport of computervaardigheden. Dan kun jij hierin bijles geven! Je kunt je eigen tijden indelen en bent hartstikke flexibel.

Het percentage aantal studenten dat een bijbaan heeft stijgt steeds meer. Studenten willen een bijbaan om bij te verdienen en hun studentenleven te bekostigen.

Aanmelden

Ben jij opzoek naar zo’n populaire bijbaan? Lees dan snel verder op onze website en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: