Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, sollicitatie info, tips op de werkvloer.

Veel studenten beginnen na hun studie aan een startersfunctie, in de hoop dat ze daarna kunnen doorgroeien binnen het bedrijf. Of dit mogelijk is, hangt natuurlijk in grote mate van het bedrijf af, maar je kunt hier zelf ook een rol in spelen. Doorgroeien binnen een bedrijf: Hoe doe je dat eigenlijk?

 

1. Je sollicitatie

Het begint eigenlijk al op het moment dat jij gaat solliciteren voor de startersfunctie binnen het bedrijf. Soms staat er in de vacature of er doorgroeimogelijkheden zijn; soms staat het er niet in. In het laatste geval is het slim om, als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, er in het gesprek naar te vragen. Dit wordt vaak gedaan en is helemaal niet raar. Sterker nog: het komt juist ambitieus over wanneer je hier naar vraagt. Denk er goed over na, of de mogelijkheden die het bedrijf biedt, ook mogelijkheden zijn die jij daadwerkelijk wilt benutten. Indien het antwoord hierop ‘nee’ is, is het misschien verstandiger om eens verder te kijken naar bedrijven met doorgroeimogelijkheden die meer in jouw straatje liggen.

 

2. Laat je motivatie blijken

Wanneer je eenmaal aan het werk gaat, is het belangrijk dat je goed je best doet. Dat is natuurlijk altijd wel van belang, maar al helemaal als je nog wilt doorgroeien. Wanneer het bedrijf een goede indruk van je heeft, is de kans immers groter dat je ook daadwerkelijk de kansen krijgt om door te groeien.

 

3. Ga het gesprek aan

Wanneer je al een tijdje in dienst bent, en toe bent aan meer  uitdaging (dat is dus niet na een maand, maar meestal na minstens een jaar), kun je dit aan je baas laten blijken. Durf dit te doen en wees niet te bescheiden! Geef ook aan wat je wensen zijn. Wil je een opleiding volgen, of doorgroeien naar een andere functie? Laat het weten! Je baas kan dan kijken of de opleiding die jij wilt volgen wellicht interessant is, en hij/ zij kan rekening met je houden wanneer er intern vacatures beschikbaar komen.

 

4. De interne vacatures

Het kan ook zo zijn, dat je in eerste instantie nog niet bezig was met doorgroeien, maar dat een interne vacature je prikkelt om het toch te proberen. Wanneer er een vacature binnen het bedrijf is, wordt deze meestal intern bekend gemaakt. Vanaf dat moment kun je hierop dus solliciteren. Een voordeel, maar tegelijkertijd ook een nadeel, is dat het bedrijf je al kent. Ze kennen je sterke, maar ook je zwakke punten. Bluffen kan dus niet.

 

Tegelijkertijd weet jij wel al alles van de organisatie. Lange inwerkperiodes zijn dus niet nodig. Dat is een voordeel voor het bedrijf! Laat daarom, wanneer je op gesprek mag komen, blijken dat je weet wat er binnen een bedrijf speelt. Zo heb jij alvast een streepje voor op sollicitanten van buiten het bedrijf.

 

Houd er wel rekening mee dat je kwaliteiten nog steeds bij de functie moeten passen. Het bedrijf zal uiteindelijk kiezen voor de beste kandidaat voor de functie, en niet voor de kandidaat die ze het beste kennen. Het kan dus zo zijn, dat je het niet wordt. Hiermee moet je wel kunnen omgaan, en dat kan soms best moeilijk zijn. Zeker wanneer een collega van jou de functie wel krijgt.

 

doorgroeien binnen een bedrijf
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord