Posted by Ilja Dijkstra & filed under blogs, tips & trucs, tips op de werkvloer.

Het is weer bijna zover, het einde van het jaar is in zicht, dus de jaarlijkse kerstborrel op je werk staat voor de deur. Je kunt hier natuurlijk onvoorbereid naartoe gaan, maar met deze paar extra tips haal jij alles uit die kerstborrel. Daarnaast voorkom je hiermee ongemakkelijke of gênante situaties.

 

1. Draag een outfit voor een gesprek met je baas

Bij een kerstborrel hoort natuurlijke feestelijke kleding, maar… Houd het netjes! Zorg dat je voorbereid bent op een gesprek bent met je baas, mocht je die onverwachts spreken tijdens de borrel. Voor vrouwen is de LBD (little black dress) all time favourite en voor de mannen is een mooi pak met rode stropdas de meest veilige keuze. Werk je voor een informele organisatie? Dan mag je jouw ‘jasje dasje outfit’ natuurlijk thuis laten en voor een iets lossere outfit gaan.

 

2. Blijf niet plakken bij je vaste collega’s

Probeer ook eens een praatje te maken met andere afdelingen binnen jouw bedrijf. Het is goed om nieuwe mensen te ontmoeten en jouw kennissenkring uit te breiden. Vind je het moeilijk om alleen op anderen af te stappen? Neem dan een collega mee op sleeptouw en ga er samen op uit.

 

3. Laat jouw mening een avondje thuis

Kerstborrels worden vaak voor de gezelligheid georganiseerd, om even stoom af te blazen na een jaar hard werken. Zorg daarom dat je gevoelige politieke, religieuze of werk-gerelateerde onderwerpen mijdt. Kies eerder voor de persoonlijke onderwerpen. Hierdoor creëer je een ongedwongen sfeer en bovendien kan iedereen gezellig deelnemen aan zulke gesprekken.

 

4. Verlaat de borrel niet zonder de host te bedanken

Iemand van jouw collega’s heeft waarschijnlijk de verantwoordelijkheid voor de hele borrel op zich genomen. Vergeet deze persoon niet te bedanken wanneer jij het feestje verlaat. Jij zou zo’n bedankje toch ook waarderen?

 

5. Sla die laatste borrel af

De grootste fout die jij kunt begaan tijdens een borrel van je werk is dronken eindigen. Je loopt dan het risico dat het heel gênant wordt, en dat wil je niet! Voorkom dit door bijvoorbeeld maximaal drie alcoholische drankjes te drinken of houd de 1:1 regel aan waarbij je na ieder glas alcohol een glas water drinkt.

Hopelijk kun jij nu goed voorbereid naar de jaarlijkse kerstborrel met deze do’s & don’ts! Veel plezier en fijne feestdagen!

 

kerstborrel
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord