Posted by Ilja Dijkstra & filed under blogs, toekomst.

Veel mensen, ook studenten, werken keihard met als voornaamste doel om succesvol, en uiteindelijk gelukkig te worden. Het blijkt echter dat veel mensen zo hard werken dat ze in plaats van gelukkig vaak diep ongelukkig worden. Hoe draai je dit om? Hoe word je eerst gelukkig, en daarbovenop ook nog eens succesvol? Wij geven jou een aantal tips!

 

1. Stapje terug

In plaats van al je lijstjes binnen één dag af te werken en een overload aan werkzaamheden te willen voltooien, kun je beter af en toe wat gas terugnemen. Zowel tijdens je studie als tijdens je (bij)baan. Stel prioriteiten en durf werk dat vandaag niet af hoeft te laten liggen tot morgen. Zo kun je lekker op tijd naar huis en heb je ook wat tijd voor de broodnodige ontspanning.

 

2. Stap voor stap

Voor je studie en voor je (bij)baan stel jij jezelf waarschijnlijk bepaalde doelen. Veel mensen hebben de neiging om, nadat ze doelstellingen behaald hebben, direct nieuwe doelstellingen te bepalen. Hiermee geef je jezelf geen rust om even te genieten van het feit dat jij jouw doelstellingen behaald hebt. Leef van moment tot moment en gun jezelf de tijd om even na te wachten met het opstellen van nieuwe doelstellingen.

 

3. Wees blij met jezelf

Veel mensen vergelijken zichzelf graag met anderen, waardoor ze soms het idee krijgen dat zij niet goed genoeg zijn in hun werk. Dit kan onnodige stress opleveren, aangezien je dan nog harder en beter wilt werken dan dat je al doet. Vergeet anderen en wees blij met jezelf. Hoe eerder jij blij bent met jezelf, hoe gelukkiger je wordt.

 

Er zijn nog veel meer tips om een gelukkiger mens te worden, maar probeer eerst maar eens deze drie tips te realiseren. Daarna kun je stapje verder zetten in je weg naar geluk en succes!

 

gelukkig
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord