Posted by Derk & filed under arbeidsmarkt, blogs, sollicitatie info, tips & trucs, toekomst.

Het is belangrijk dat werkgevers jou kunnen vinden. Het internet biedt veel mogelijkheden om bedrijven te bereiken. Het is altijd handig om online goed vindbaar te zijn. Als je een (bij)baan zoekt, maar ook als je bijvoorbeeld je eigen bedrijf wilt opstarten. Met deze tips zet jij jezelf, zowel online als offline, zo goed mogelijk in de markt.

 

1. Zie jezelf als een bedrijf

Het internet geeft jou de mogelijkheid om jezelf te profileren als bedrijf. Je kunt een website starten en daar jouw ervaringen op plaatsen binnen je vakgebied, maar je kunt je website ook gebruiken om je werk te laten zien. Dit is vooral effectief als jij uniek bent binnen je vakgebied.


2.Benut social media waar nodig

Social media kunnen krachtige tools zijn om jezelf in de markt te zetten, maar dan moet je er wel op de juiste manier mee omgaan. De grootste struggle bij het gebruik van social media om jezelf te promoten, is dat je een publiek nodig hebt. Zonder publiek ben je social media meer aan het consumeren dan dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt om je naam te profileren. Zorg er dus voor dat jouw content interessant is om te lezen/ te bekijken. Zo is de kans groter dat mensen je gaan volgen en op die manier bereik je een groter publiek.

 

3. Praat met mensen

Praat met mensen, ook in het echt en dus niet alleen via het internet. Een face-to-face gesprek heeft veel meer impact dan een mailtje. Zoek mensen op die jou inspireren en waar je graag mee zou willen samenwerken. Dit kan in het begin een beetje eng zijn, maar vaak staan mensen hier best voor open en uiteindelijk wordt jouw netwerk er groter door.

 

Hoe bekender je naam online (en offline) wordt, hoe gemakkelijker het wordt om (bij)baan te vinden. Het laat zien dat jij professioneel, up-to-date en actief bent en dat zijn eigenschappen die werkgevers natuurlijk graag zien.

 

markt

 

Bewaar deze info voor later:

One Response to “3 tips om jezelf beter in de markt te zetten!”

  1. Hennie

    Fijne tips. Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuke vacature voor calculator.Ik merk dat ik het best moeilijk vind om mezelf te promoten. Misschien ben ik er te bescheiden voor, ofzo. Of misschien is het iets Nederlands.

Geef een antwoord