Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under blogs, tips & trucs.

Soms klinken de vacatures te mooi om waar te zijn. Hoge uurloon, flexibele uren, bonussen, etc. Werken in een Call Center zijn veel voorkomende vacatures, eigenlijk kan je er niet om heen wanneer je zoekt naar een nieuwe baan. Call Centers zijn er overal. Lees hier meer over de voordelen van werken in een callcenter. Maar hoe is het nou om te werken in een Call Center?

 

Een dag uit het leven

 

De dag begin je heerlijk met een kop koffie. Zittend aan de keukentafel staat jouw dag van 09.00 uur tot 17.00 op jou te wachten. Pfff… Weer zo’n lange dag. Deze week heb je drie dagen ingepland om te werken, maar die week er na gelukkig maar twee. Met de gedachte dat je in de herfstvakantie heerlijk wat geld kan verdienen, start jij je computer op en begint in te loggen.

Vooraf weet je al op wat voor project je zit. Je kan vandaag werken voor het KiKa fonds maar morgen kan je energieverzekeringen afsluiten. Maar een HelloFresh box verkopen kan er ook zo maar tussen zitten. Wees niet bang, je wordt helemaal getraind tot verkoper. Voor je het weet sleep jij elke target binnen en groeit jouw rekening ineens heel snel.

En dan is het alweer pauze. Het leukste aan een Call Center is dat er altijd mensen van jouw leeftijd om je heen zitten. Win-win situatie! En gezelligheid en geld verdienen. Hup, boterham opeten en weer beginnen met verkopen. Nog 3,5 uur knallen en daarna naar huis.

Hé! Een roosterwijziging. Misschien wil je wel wat extra uurtjes werken aangezien je nu niet naar school hoeft? Dat kan! De meeste Call Centers zijn zo flexibel in hun rooster waardoor jij vaak in diezelfde week nog kan aangeven dat je extra wilt werken. Cashen!

En dan is het alweer 17.00 uur. Je zal vast last hebben van je stem en alle standaard verkoopzinnen komen je neus uit. Naast het feit dat je soms voor niets je hele verkooppraatje hebt gedaan en de klant al een tijdje geen teken van leven heeft getoond, heb je wél de targets gehaald!

Eén groot voordeel van een Call Center baan: de volgende keer weet jij wél hoe je een vervelende verkoper precies op het juiste moment kan ophangen ;).

 

Een dag uit het leven van een callcenter medewerker
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord