Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs.

Een motivatiebrief is een manier om je eenvoudig te onderscheiden van andere sollicitanten. Wanneer je motivatiebrief (en CV uiteraard) goed op orde zijn verbeter je je kans om te worden aangenomen. Waar een CV vooral gemaakt is om vaardigheden en werkervaring te tonen, is een sollicitatiebrief bij uitstek geschikt om dit meer toe te lichten. Je kunt hierbij meer ingaan op je persoonlijke leven en wie je echt bent. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende stappen om een kwalitatieve brief voor jouw sollicitatie op te stellen.

Gratis stockfoto met aanvrager, afspraak, anoniem

De eerste stap, vertel wie je bent

In een motivatiebrief is het van vitaal belang dat je vertelt wie je bent. Ga dieper in op de persoon achter het CV en wie echt solliciteert. Je kunt in dit gedeelte kort je opleiding en vorige werkervaring toelichten. Houd dit stuk kort, maar krachtig. Vaak zijn twee of drie zinnen voldoende om een eerste indruk te geven aan de werkgever.

Bij dit stukje moet je al goed nadenken over wat de toekomstige werkgever belangrijk vindt. Neem dit hierin mee en personaliseer hiermee de motivatiebrief voor de werkgever.

De tweede stap van de motivatiebrief, wat heb je bereikt?

In de tweede stap gaan we al laten zien wat je hebt bereikt (misschien tijdens je opleiding of bij je vorige werkgever). Zo maken we gelijk een statement en laten we de werkgever dit ook zien. Probeer ook bij deze stap rekening te houden met waar de werkgever naar op zoek is. Houd het zo relevant mogelijk voor ze, zo kunnen ze eenvoudig door hun eigen lijstje met vereisten gaan en deze tegen de motivatiebrief aanhouden.

Stap drie, geef aan wie je al kent

Ken je iemand die al bij het bedrijf werkt waar je naar solliciteert? Dan kun je dat in dit gedeelte van de sollicitatiebrief aangeven. Zorg ervoor dat je de connectie op een natuurlijke wijze terug laat komen en niet overduidelijk de connectie gebruikt om binnen te komen.

Stap vier van de sollicitatiebrief, laat weten wat je wilt bereiken

Werkgevers zijn vaak op zoek naar sollicitanten met ambitie en die echt iets willen bereiken. Dat is logisch, wanneer iemand iets wilt bereiken, werkt de persoon vaak ook iets harder. Dit kun je in dit laatste gedeelte van de sollicitatiebrief aangeven. Wat wil je precies bereiken binnen het bedrijf waarvoor je gaat werken? Wat zijn je ambities? Vertel hier iets over je persoonlijke én zakelijke ambities. Probeer hier ook weer zo persoonlijk en enthousiast mogelijk te houden.

Succes!

Bewaar deze info voor later: